6 Youth Stars

Wah! Setelah sebulan diberikan masa untuk mengundi. Akhirnya keluar juga 6 pemenang Youth Stars.

Tadaaaaaaa.

This is me! Ya. Seperti yang uolls tau, saya memang ada masalah kulit yang sangat teruk! Teruk betullah!

Gatal. Kena air pedih. Tidak cuci gatal. Serba salah dibuatnya. Lepas pakai Youth dalam tempoh 23 hari. Kulit makin hari makin sihat.

See. Gambar before tu, gambar di mana saya perlu ke hospital sebab muka teruk sangat sudah. Sob sob sob.

Muka after tu selepas saya pakai Youth selama 4 bulan. Alhamdulillah!

Ini Ida. Ida ini ada jerawat yang sangat teruk sebab salah pakai produk. U can see dia punya jerawat tu. kalau u gais pernah rasa. Sakit tu!!

Tapi lepas pakai Youth, kulit getting better. Nampak berubah sangat gais.

Ini Mel. Seorang engineer. Dia pun ada jerawat Yang sangat teruk dan kulit tidak sekata. Mungkin sebab dia terdedah dengan tempat panas.

Tapi lepas pakai Youth! Wow!

Ini pula Ama. Baru grade. Dia cakap dulu kalau ada kenduri kahwin. Dia malu datang sebab kulit teruk sangat.

Tapi lepas Youth, tiada sudah masalah tu.

Zarith! Kulit dia sangat berminyak gais! Lepas tu ada jerawat pasir.

Bila nampak gambar lain, rasa macam tidak percaya dia pernah ada jerawat pasir yang teruk.

Cikgu Zura. Stress menyebabkan kulit dia kusam dan tidak bermaya. But after 30 days with Youth. Wow!

Setiap orang ada cerita masing-masing. Saya bersyukur kerana Shaklee keluarkan skincare yang sangat berkesan pada semua jenis kulit.

Dulu saya fikir kulit saya tiada harapan sudah untuk berseri. Syukur ada Youth.

Advertisements

Skin Analysis After 4 Month with YOUTH

Assalamualikum. Masa mengemas jumaat lepas, ternampak pula skin analysis saya masa p Styling Workshop. Tapi tidak sempat Puan Sarah terangkan sebab singkat sangat masa.

So ngam-ngam juga ada Health and Wellness talk di Branch. Saya bawalah terus minta Tracy terangkan.

• Kita start dengan Oil and Moisturiser amount. Moisture di kulit saya masih dalam level poor. Begitu juga dengan minyak.

• Total Skin Graph pula masih di level yang tidak memuaskan. Bacaan yang bagus ialah di tahap 60. Tapi dulu lagi teruk sebelum Youth. Nampakkah dalam graf tu, pores tu keluarkan? That means, pores ok sudah. Dulu pores saya poor ya. Kesian betul.

• Tracy cakap saya kena fokus untuk kurangkan kedutan dan skin tone. So maksudnya kena kekalkan kelembapan dan minyak muka supaya tidak berkedut. Kikiki.

Me : So Tracy apa supplement yang saya perlu ambil?

Tracy : Elly kena ambil Collagen untuk bagi kulit lebih elastics dan kurangkan wrinkle, Vivix untuk renew sel, protein mesti, omega 3 bagus untuk oil balancing, GLA sebab dia ada omega 6 bagus untuk kelembapan kulit dan Vita C.

Me : Tracy saya mau bajet under RM 500. Heheh

Tracy : Ermmm. Kalau macam tu, ambil omega 3, omega 6, vitamin c dan protein. Kalau ada bajet lebih ambil coq-10. Sebab ia bagus untuk kulit.

Me : wah. Thank you Tracy.

Lepas consultation dari Pakar Nutrisi, saya pun terus beli Set Syantik by EM. Heheh. Terus layak beli pillbox baru ni.

Member Price RM 388

Non Member Price RM 486.25

Siapa mau Set Syantik by EM boleh join member terus. Lagi murah tau.

Secara jujurnya, saya sudah stop untuk consistent mengambil supplement start bulan 1 tahun ini. Saya tidak mengambil sebab saya kononnya mau rehatkan badan dari supplement.

Tapi sejak tida aktif mengambil supplement terutamanya ESP dan GlA complex. Saya selalu gastrik dan kena senguggut.

January 2018 – cut off all supplement

February 2018 – take vita c sebab tidak tahan dengan alergik habuk. Gatal sangat hidung.

March 2018 – add on garlic sebab masalah alergik juga. Lagipun masa ni study pasal garlic. Garlic memang the best antibiotic zaman dulu-dulu.

April 2018 – vita c, garlic

May 2018 – add on meal shake. Sebab tidak tahan dengan gastrik waktu puasa. Add on coqtrol juga.

June 2018 – free from any supplement

July 2018 – start my Set Syantik by EM (SSE)

Tidak konsisten supplement tapi pakai YOUTH

Day 1 makan supplement + YOUTH

16 july 2018
Nanti 17 july 2018 saya akan buat satu entri lagi ya.

See you nextime😘

YOUTH STARS Part 3

Amboi.. Sampai 3 part tau. Feeling retis betul. Hahaha. Kenangan bah naik stage. Doakan ya, tahun depan saya naik stage lagi. Amiin.

Check out sudah. Mau ke Sunway Pyramid sebab akan ada makeup jam 11 am.

Sempat duduk di kerusi ini. Ahaha. Dari sampai sebenarnya mau duduk sini tapi malu.
Nama MUA ni Kak Azie. Kak Azie sudah dalam bidang kecantikan selama 11 tahun.

Lama sangat tidak pakai heels. Test naik stage jap

Youth Stars Zura

Youth Stars Ama from Penang

Lunch with Lionize Family

Terima kasih Shaklee atas penganugerahan ini. Alhamdulillah terpilih sebagai Duta Youth.

Insyah-Allah saya akan ceritakan macam mana kulit boleh teruk macam ini k.

YOUTH STARS Part 2

Okehh. Sambung cerita YOUTH STARS. Masih rasa excited walaupun sudah 7 hari berlalu. Hahaha.

Masa Styling Workshop tu, flight saya delay sampai jam 10pm. Jam 1am baru sampai KK. Memang penat gilalah masa tu.

Esoknya terpaksa yayang tida sekolah. Sebab saya penat betul. Dengan keadaan rumah yang sangat semak. Memang perlukan mental yang kuat. Hahahah.

Baru mau rehat, Celine minta Youth story saya pula. So saya buat and then hantar sama dia.

Ini YOUTH Story saya

1. Apa kesan youth anda?

Dulu saya terpaksa memakai topeng untuk menutup kulit kering di muka, kemerah-merahan, tona kulit yang tidak sekata, serta nampak berumur.

Malu keluar rumah, malu jumpa kawan, malu jumpa customer dan malu jumpa keluarga.

Anak cakap “umi kenapa muka umi buruk?” Ibu mana yang tak sedih kalau anak cakap macam itu? Tapi anak kecil berumur 3 tahun akan cakap benda yang betul saja.

Tapi seleps 24 hari pakai Yourh. Rakan-rakan rapat mula sedar. Mula tegur “wah, elly! Kulit kamu tidak kering sudah, kulit kamu makin cerah, muka kamu lebih berseri”

Masa tu baru sedar yang saya telah dapat kesan Youth! Patutlah Shakee berani jamin Youth 100% berkesan.

2. Bagaimana youth ubah hidup anda?

Selepas kulit lebih sihat dengan Youth, keyakinan dulu yang tinggal 5%, sekarang sudah naik ke 99%. Anak pun selalu cakap “umi cantik sudah umi” Youth beri sinar dalam hidup saya.

Lepas tu saya closing Shaklee. Dalam 2hb Sherina pula call untuk tempahan flight saya. Saya pilih flight sebelah petang hari jumaat. Sebab pagi tu mau hantar yayang di sekolah dulu.

Ohya. Sherina juga suru pilih hotel sendiri kita mau. Jadi saya pilih Empire Hotel. 3KM dari Sunway Pyramid.

Pada mulanya saya mau bawa anak dan suami ke KL, tapi bila tengok flight. Mahal sangat. Mahal dia berapa? Hahah. RM 700 satu kali jalan. So kena beli dua tiket. Sebab saya dan seorang anak dapat tiket free.

Lepas tu tiket mahal, tidak minta Sherina beli sudah untuk Yadik. Jadi ini kira Me Time sayalah. Enjoy it. Padahal ingat anak di rumah ar.

Abah p sembayang jumaat. Kami solat di airport saja

Lepas solat asar dan maghrib, kami terus ke Sunway Pyramid untuk latihan. Test mic dan taklimat.

Lepas taklimat. Saya terus round Sunway Mall. Hehe. Konon mau cari baju. Tapi sama juga tak jumpa. Dapat penat saja.

Sampai dinner pun lupa. Mau tida mau terpaksa makn Mc D.

Sampai hotel, rasa penat sangat. Cuci muka dan tepek tebal-tebal serum dan night cream. Haha.

Bersambung….

.

.

.

Salam warga Kota Kinabalu

Kalau mau order Shaklee boleh cari saya ya. Saya COD area Telipok menuju ke kk.

Ready stok InsyaAllah ada setiap masa..

COD setiap hari Isnin hingga Jumaat ! Tiada caj COD. Order limpas jam 6PM saya akan hantar keesokan hari.

Hello-hello saya : Wasap sy Http://wasap.my/60135566683

Terima kasih 😍