Apa itu Detox?

Saya pun pernah terfikir Detox ini seksa diri. Tapi bila banyak belajar mengenai Detox. Sekarang 1 saja yang saya boleh describe pasal Detox iaitu Impressive.

Salah satu kesan detox yang sukar untuk di sangkal. Tapikan, apa bah Detox itu sebenarnya?

Apa itu Detox

• Kita selalu dengar perkataan DETOX kan? Ramai orang dah start detox. Artis pun ada. Air detox pun ada. Tapi sebenarnya DETOX TU APA?

• Detox = DETOXIFICATION = process of Removing potentially toxic substance from our body

• Process of internal purification, cleansing or spring cleaning (pembersihan tubuh dalaman) – kita mandi tiap hari, cuci muka, bersih luaran Tapi dalaman? >> DETOX

Faham tak?

Detox ini senang mau cakap ialah kita Servis Badan. Contoh kalau rumah tak bersihkan kita akan rasa apa? Selesakah? Cantikkah rumah tu?

Jawapan yang saya dapat. Rumah tu akan semak, kotor dan kita sendiri tidak selesa nak tinggal. Paling teruk banyak parasit yang boleh menyebabkan kesihatan kita terganggu. Begitu juga dengan dalaman kita.

Kalau kita tak servis, sedangkan dah berpuluh tahun kita pakai. Badan kita pun akan kotor, akan mudah jatuh sakit dan paling teruk kita akan dapat penyakit yang merbahaya. Contoh penyakit paling kerap berlaku sekarang ialah darah tinggi atau hypertension.

Detox 1.0 bff saya meninggal tau. Sebab ada darah beku pada otak. At age 28 years. Anak 2. Isteri baru bersalin 2 hari before meninggal.

Cuba bayangkan figure figure yang umur 50an-60an yang sekarang tak sihat. sakit kaki, sakit lutut, obesiti.

Bayangkan pula figure figure yang umur 60an pun masih sihat cergas

So, you all rasalah kan dengan life style you all sekarang. cara makan, exercise pun kejap ada kejap takda rasa umur 50-60 boleh sihat, fit, slim tak lagi? kalau tak boleh, apa kena buat?

Yes! Betul! Kena detox!

Masa BLNC 2016 orang share umur dia dah 60-an. Lepas tu saya stress sendiri sebab dia muda sangat. Ingatkan effect kamera ka apa. Bila nampak depan mata 2017. Hahaha. Lagi stress sebab dia muda dari saya🤣

Orang yang sihat 60-an bukan start jaga kesihatan pada umur 60-an tau. Tapi diorang start dari muda setuju?

Ada tak yang nak makan durian hari ini, hari ini juga tanam durian dan hri ini dapat hasil?

Tiadakan? So tahun ini mari sama-sama pasang azam untuk badan lebih sihat tau!

Pada sesiapa yang nak join Detox 3.0. Boleh hubungi saya terus ke Http://wasap.my/60135566683

Advertisements

Ukuran badan kurang 5 inch dalam masa 1 minggu

Ramai nau tegur dah kurus,sebenarnya kurus sikit je punn. Hihihi.Masih mengejar angka 6 di depan #road69kg

Ini kesan dari detox shaklee Miza yang ke 2 .Berat tak turun banyak tapi inchi loss tu nampak la kan.

Baju seluar pun dah banyak longgar.Total inch loss Miza 5″. Yehuu Alhamdulillah.

TUJUAN UTAMA DETOX BUKAN UNTUK KURUS JER!

Salah satu kesan detox Miza sebelum ni ialah skin Miza.Detox skin menjadi sebab kulit Miza dah tak kusam,jerawat susah nak naik dan kurang minyak . Sebab detox shaklee ni detox hati ,darah dan usus sekaligus.

Kesannya berfasa,lain org lain pengalaman tapi mostly geng2 detox miza dapat rasa badan luar biasa ringan dan energetic. Berbanding sebelum detox, mungkin mudah mengantuk di tempat kerja , kerap sakit kepala, sebu perut,badan berbau ,kalau lambat makan perut meragam, bila semua ni berlaku itulah tanda badan mula banyak toksin dan wajib kena Detox!

Syukur sangat berada dalam jemaah detox ni sebenarnya,same-same support each other .Lagi seminggu intake yang baru detox batch ke 2 nak start dah.Modul yang sama Master Laila Mukhtar buat ,Miza buat ,Miza akn apply pada Anda yang nak detox cara sihat.

Yes ! Betul! Memang ada yang tanya detox ni kena ambik suplemen ke? Suplemen kena ada untuk sokong organ detox supaya lebih efisien.Tak la lemau je badan.

Tak rugi pun buat keputusan untuk detox . Alaa bukan detox hari-hari pun. Buat setahun buat la 3 4 hari dalam masa 7 hari. Allign balik sistem badan.

5.3kg loss weight within 7 days detox

My Detox story

~~~~~~~~~~~~~

Yeayyyyy!!!

Berjaya menghabiskan detox 7 hari Shaklee. Nila resultnya. Best ke tak best!! 7 hari je tau. Sebelum ni macam-macam dah try tak dapat result macam ni.

Lepas buat detox ni badan rasa ringan, bangun pagi pun dah tak delay-delay cergas semacam jer.

Kalau sebelum ni part paling susah nak kasi kurang adalah bahagian peyut yang terlebih cumil. Kalah-kalah perut time preggy dulu, kalau memang preggy tak pe juga. Lepas detox pandai longgar sikit pula baju di bahagian peyut💃💃💃. Sapa tak happykan.

Sikit info detox yang kita orang join ni. Detox ni simple jer sebenarnya bukan tak makan pun. Kita makan jer cuma ada stage-stagenya. Tak perlu pun nak berlapar bagai. Cuma perlu say goodbye to segala minuman manis, makanan manis & fast food.

Tq Master Laila Mukhtar buatkan grup untuk detox ni. Sebenarnya tu juga antara rahsia sampai berjaya habis ke hari ke 7 sebab kita orang buat secara berjemaah. Suka duka semua share kat dalam grup.

#GLCdetox

#JomDetox

Sharing ini saya ambil dari FB Rosela

Turun 9KG dalam masa 14 hari

Masa Detox 7 days, she loose 4kg, 3 inch.

She continue with eat right after #JomDetox.

Eat right Macamana?

InsyaAllah kita guide nanti masa program!

Tadaaaaa!

Lepas 14 days jadi 53kg!

“Spare Tyre” ghaib!

Bayangkan jika amalkan Eat Right for 30 days!

Cerita (https://www.facebook.com/profile.php?id=100001237627825)

‘B, sudahla tu, janganlah bekurus-kurus lagi, panjang suda leher tu’

Laki tegur kemarin, hahahah. Selama ni leher aku pendek kali. Yala, double chin kian membesar dengan baik.

Yeahhh!!! Akhirnya dapat suda pakai baju lama. Aku masi jaga portion setiap hidangan yang aku makan. Yalah, kasih naik badan memang senang, tapi kasih turun tu susah!

Aku jenis yang mudah naik badan dan juga turun, jadi kena pandai jaga portion. Lepas detox ni, makan banyak pun badan tidak juga cepat naik, masih maintain. Itulah kebaikan detox. Craving manis-manis pun tiada.

Lepas ni, kena tambah workout!

Ada sikit lagi mau kasih kurang, 26hb ni team kami ada lagi buat program detox. Siapa mau join boleh pm.

#glcdetox

#roadto48kg

6.5 inch loss selepas 7 hari

Merry Christmas Everyone

Bagi saya berat beliau tak lah berat sangat, tapi beliau berjaya loose 2.5kg with 6.5inch loss!

Nampak tak “spare tyre” Dekat Perut tu hilang!

Itulah magik #JomDetox kami!

26hb kami start #JomDetox 2.0. Last register 25hb ya!

+ 3 week support coaching group

+ complete 7 days Detox Meal Plan

Proven Success!

PM untuk join!

Yang serius mahu sihat sahaja ya!

Kami guide betul betul!

Turun 4.9 KG dalam 15 hari

Thanks team! Thanks supportive! Thanks Coach! Thanks All!

Yay! Congratulations to me😘

Ini jarak berat selama 15 hari.

24 Nov 2018 kami attend wedding

26 Nov 2018 start pre-detox

1 Dec 2018 timbang 83.6kg

8 Dec 2018 day 6 detox 79.6kg

Alhamdulillah! #JomDetox memang program yang terbukit berkesan.

🥦 Meal Plan #GLCdetox

🥦 Workout

🥦 Supplement

Gais kalau mau syantik dan lebih fit tahun 2019, ini masanya untuk sign up. Datin masih ada 2 kekosongan sekarang. Kemonnnn!

Tapikan, nanti lepas detox ko jangan hairan sangat kalau ko tiba-tiba tidak suka makanan manis. Hehehe.

9 Herba Bagus untuk Detox

Bila fikir balik, macam mati hidup semula😅

.

.

.

.

.

.

.

.

Hari ni tiba-tiba terfikir. Kalau aku endak kenal apa itu herba pill yang mampu lembutkan buangan di dalam. Maybe sampai saat ini aku masih minum tea cuci perut tu😭

Bayangkan, kalau sampai saat ini aku minum tea tu. Sedangkan dulu pun, baru minum beberapa bulan sudah kena gastrik dan macam-macam penyakit.

Kalau sampai saat ini mesti lagi teruk aku kena😭. Nauzubillahminzalik! Minta di jauhkan. Kes usus ni bukan benda simple kalau bocor/luka/bengkak

Aku endak sanggup bayangkan. Paling teruk dulu masa belasan tahun pernah minum. Curi-curi ambil mom punya😅 1 malam 1 hari sakit perut tapi endak membuang.

Memang lemas eh badan😭

Syukurlah aku kenal 9 jenis herba yang telah disatukan. Digabungkan agar lebih power.

9 jenis herba yang terkandung dalam herb lax

✅ Buckhorn bark – melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan kelembapan kepada usus

✅ Licorice root – membantu proses detoks

✅ Fennel seeds – mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus.

✅ Anise seeds – merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

✅ Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik

✅ Blue malva flower – membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit

✅ Culver’s root – membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma

✅ Alfalfa leaf – membersihkan usus, darah dan hati.

✅ Senna leaf – merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

Bila baca 9 jenis ramuan herb lax, aku sedar. Herb lax bukan untuk yang kerap sembelit atau mau kurus.

Herb lax bagus untuk alcoholic, kembung perut. Try baca 9 jenis ramuan tu. Mana tau kamurang ada ciri-ciri yang perlukan sebotol herb lax ini?