Apa kejayaan kita dalam sesuatu perkara tu sebenarnya bergantung pada pandangan diri sendiri dan bukan judgment orang lain. Sebab yang punya diri itu, anda bukan orang lain.

Saya pernah di tanya dengan nada sinis.

“Apa kejayaan mu dengan Shaklee?”

Mau cerita kisah kejayaan dengan Shaklee kena buat timeline ni. Hehe. So i make it simple ya.

2014

⁃ Alhamdullilah! Saya berpantang dengan Shaklee. Walaupun masa tu saya cuma ambil Zinc Complex. Tapi itu juga turning point saya mau join Shaklee.

⁃ Jerawat yang bagai cendawan tumbuh lesap serta merta dengan Zinc Complex

⁃ Sentiasa bertenaga waktu bekerja dalam masa yang sama breastfeeding semasa ambil produk Shaklee.

2015

⁃ Kali pertama dalam hidup saya ada bacaan HB lebih dari 11.

⁃ Mengandung dan 10 kali ganda lebih sihat dari kandungan pertama dengan set Hamil Shaklee

⁃ Berpantang dengan Set Pantang Shaklee 10 kali ganda lebih senang daripada berpantang bersalin normal anak pertama.

⁃ Vitamin percuma Shaklee hadiahkan kerana ada jualan lebih RM 1000 dalam masa sebulan

2016

⁃ Supervisor Shaklee dengan Bonus RM 1.9k

⁃ Shaklee Challenge effective leader in 6 month dapat RM 3k dari Shaklee

⁃ Bergaji 4 angka dari rumah setiap bulan

⁃ Berjaya buang lebih 20kg dengan Detox Shaklee

2017

⁃ Senior Supervisor Shaklee dengan Bonus RM 2.4k

⁃ Top writer in Lionize Jutawan Shaklee

⁃ Bergaji 4 angka dari rumah setiap bulan

⁃ Mendapat special invitation for Business Leader National Conference (BLNC). BLNC ni bukan semua pengedar dapat. Syarat utama ialah jualan min RM 10k sebulan. Alhamdullilah! I got it!

2018

⁃ Invited BLNC. Feb 2018

⁃ Ambassador Youth Skincare Shaklee. Jul 2018

⁃ Bergaji 4 angka dari rumah setiap bulan

⁃ Coach of Jom Detox program by Jutawan. Nov 2018

⁃ Qualified Shaklee Academy. Syarat masuk kelas ini kena efektif setiap bulan. April 2018

2019

⁃ Invited BLNC

⁃ Certified Coach Jom Detox

⁃ Berjaya turun 16.5kg dalam masa 3 kali Detox dengan Jom Detox Jutawan

⁃ Top Coach Detox in Sabah

⁃ Bergaji 4 angka dari rumah setiap bulan

⁃ Reward my family to stay at hotel everymonth with Shaklee Bonus!

⁃ Qualified Start Your Own Business (SYOB). Hanya pengedar yang ada jualan RM 10k sebulan saja dapat invitation SYOB.

Alhamdullilah! Tahniah Elly Matin. Selain dari perkara di atas. Saya syukuri 1 hal dan saya rasa ini salah 1 kejayaan saya dalam bisnes ini.

Saya sangat berterima kasih dengan Master-master yang banyak membimbing saya. Antara perkara yang saya syukuri ialah saya kenal islam dengan Shaklee. Cry! Serius! Kalau saya tidak join Shaklee. Saya mungkin tidak jumpa insan yang ada dalam Jutawan group ni.

Insan yang banyak beri tunjuk ajar pada saya dalam membina islam dalam hidup.

Mungkin kalau bukan Shaklee saya masih lagi islam yang tidak tahu apa-apa.

Tapi kerana Master Laila dan Master Abby banyak beri tunjuk ajar mengenai Islam. Saya tau apa itu Islam. The value i cant deny the rest of my life😭

Terima kasih sangat Masters!

Im on my way to build my stronger and stronger team in Shaklee. Come, be part of Jutawan Family!

Kejayaan yang lepas, banyak bagi value dalam hidup saya. Walaupun sekarang ini saya belum mampu capai bonus macam gaji saya dulu. Tapi saya bersyukur sebab dengan hanya duduk dari rumah, saya boleh ada pendapatan 4 angka sebulan.

Saya bersyukur walaupun pendapatan sebulan tidak cecah RM 7k tapi saya ada masa untuk anak-anak dan suami.

Saya bersyukur walaupun saya tiada gaji tetap setiap bulan. Tapi kami masih boleh bercuti dengan bonus Shaklee. Walhal dahulu, kena berfikir panjang baru dapat cuti.

Saya bersyukur! Allah lorongkan Shaklee untuk saya. Pada you all di luar sana, sekiranya pernah terdetik untuk join Shaklee, jangan tunggu lama! Join sekarang!

Advertisements

Kelebihan Program Jom Detox Jutawan

Beberapa hari lepas, saya dapat mesej dari seseorang. Saya namakan dia S. S cakap macam ni.

Lepas tu ada lagi yang mesej.

“Saya dah beli Set Detox tu, tapi tak kurus pun. Tiada orang guide pun”

Ada lagi yang mesej.

“Tak naklah kalau kena makan Vitamin. Saya sudah beli banyak Vitamin, yang sama. Tapi tiada effect”

Tapi masalahnya, diorang beli dengan orang lain. Bukan dengan saya atau bukan dengan team #JomDetoxJutawan.

InsyaAllah. Selagi uolls beli dengan team #JomDetoxJutawan. Everything is ok. Maybe tak kurus seperti uolls nak at 1st detox. But, at least our team pastikan. U memang turun sekurang-kurangnya 3 kg dalam masa 17 hari tu.

Apa yang unik sangat team #JomDetoxJutawan sampai ada yang turun 10kg dalam masa kurang dari 17 hari. Apa?

✅ Kami berikan pakej supplement yang betul

⁃ Semua orang boleh beli supplement yang kami beri pada peserta. Tapi bukan semua orang tau cara makan yang betul untuk turunkan berat badan dengan cepat seperti #JomDetoxJutawan buat.

⁃ The supplement u can buy anywhere, but if not from #JomDetoxJutawan. Kami tak boleh bagi servis coaching. Maaf. So nak tak nak, wajib beli dengan #JomDetoxJutawan team dan saya salah seorang Top Coach dalam team tu.

✅ Kami sediakan coaching persendirian (susulan)

⁃ Sign up sahaja dalam #JomDetoxJutawan. Peserta automatik dapat seorang Personal Coach. Let say, awak register under saya. Saya akan jadi Personal Coach awak selama 17 hari.

⁃ Selama 17 hari saya akan guide all out just for u. Tapi syaratnya kena register under #JomDetoxJutawan by Coach EM. Ini link saya berikan http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1159538

✅ Kami sediakan group coaching online selama 17 hari

⁃ Kami akan masukkan semua peserta dalam 1 group. Group support. Dalam group ni, bermacam sharing dari Coach yang sudah lalui sendiri program Detox ini lebih dari 2 kali. Semua ada pengalaman sendiri. InsyaAllah, tanya apa saja dalam group. Kami as Coach akan jawap. Kalau tak mampu jawap, kami akan issue ke Pakar Nutrisi.

✅ Kami berikan ilmu kesihatan dan pemakanan selama 17 hari.

⁃ Kadang ada orang tak makan berminggu-minggu hanya kerana nak kurus. Walhal Jom Detox makan sehari 5 kali, senang je nak turun berat.

✅ Kami sediakan menu yang fun dan sedap

⁃ Menu memang sedap belaka. Ada yang sampai repeat makan menu yang Coach sediakan. Jemputlah lihat menu kami.

✅ Support group yang hebat

⁃ Kami sentiasa berikan info yang sahih pada peserta. Kami juga ada lebih 15 orang coach yang akan jawap setiap persoalan peserta.

✅ DIY workout at home

⁃ Yay! Kami ada challenge workout bagi yang nak workout. DIY workout juga akan di pantau oleh Coach Fitness.

✅ Kami ada mental self image modul

⁃ Taukah sebenarnya kita nak kurus ni kena ubah mind set baru boleh kurus. So dalam Jom Detox, kami memang sediakan modul Mental Self Image.

✅ Meal plan disediakan oleh Pakar Nutrisi dan dipersetujui oleh Doktor

⁃ Meal plan bukan campak-campak gitu dah dipanggil modul meal plan. Setiap meal plan kami mendapat perincian dari Doktor dan Pakar Nutrisi yang sediakan.

Okey. Nak tahu lebih? Wajib Join #JomDetox! #DetoxShaklee

Join Detox Here : http://ellymatin.wasap.my/

Peluang Bisnes Shaklee

Setiap perkara dalam dunia ini Allah dah atur siap-siap sebelum ianya terjadi. Alhamdullilah saya telah ditemukan dengan bisnes Shaklee.

Walaupun pada asalnya saya bukan nak bisnes sangat sebab masa tu ada kerja dan gaji yang lebih tinggi.

Saya sebenarnya join Shaklee sebab nak cari kawan sejantina, memandangkan saya study dan kerja dalam kalangan majoriti lelaki. So sangat sikitlah kawan perempuan masa tu.

Hah! Elly mana? Hehe. Tak leh bezakan?

So asbab nak cari kawan perempuan atau mama-mama muda tu saya ter-join Shaklee secara tidak langsung. Haha.

Before join tidak tertarik sangat dengan peluang yang Shaklee beri. Saya cuma tertarik Homeparty. Haha. Tapi lama-lama macam best je Shaklee. Haha.

I terpikat sangat dengan Shaklee waktu jerawat hilang di badan. Itu hal lainlah. Haha. Tapi terpikat dengan bisnes Shaklee bila dapat duit. Cash! Rasa effortless!

Just duduk rumah, tekan phone sambil promot and dapat bonus RM 200 masa tu. Allah! Happy lain macam tau sebab sayakan bekerja. Nak dapat gaji RM 7k sebulan kena punch card setiap hari jam 7 am and then kena balik malam. Weekend pun kena kerja. Tiba-tiba buat Shaklee, promot jual barang dan dapat bonus RM 200. Gila tak happy?

Promot pakai baju kelawar je kot dapat RM 200. So that my turning point jugalah buat bisnes Shaklee. Lagipun masa tu dah resign. So perlulah mencari income lebih selain jual baju masa tu. Tapi still rasa effortless bila buat Shaklee sebab tak perlu simpan stok macam jual baju.

So rasa rugi sangat bila orang dah ahli tapi tak buat Shaklee sungguh-sungguh, yang belum ahli kena ahli bawah i. So senang nak guide cara dapat bonus banyak.

Ohya, selain Cash yang Shaklee tawarkan. Shaklee bagi bonus kereta tau. Mula-mula ingat dapat kereta macam MLM lain. Tapi rupanya di Shaklee lagi best. Shaklee bonus kereta tu berbentuk duit.

So contoh kalau sekarang ada Viva RM 485 and u punya bonus kereta RM 1000. Bayar Viva RM 485 ada balance RM 515. Balance tu boleh simpan untuk tabungan kereta impian atau nak belanja mak ayah ke. Kan?

Ohya, i kenal seseorang ni. Shaklee juga. Dia cakap everymonth bonus kereta dia dalam RM 2k keatas dan dia niatkan semua bonus kereta dia, serah bulat-bulat ke parents. Allahuhakhbar.

Doakan saya dapat bonus kereta dari Shaklee juga tau. Sebab saya pun nak buat macam kawan saya buat tu.

Duit bonus kereta yang kita dapat tu. Tak kacau pun bahagian bonus kita. Ohya, semalam tiba-tiba kereta ini lalu di wall saya. Kena jadikan sebagai kereta idaman ni. i tak tido sampai 3 am sebab terbayangkan kereta ni.

Sebelum ni minat Subaru tapi boleh je tido

Rasanya semua MLM tawarkan pakej percutiaan free. Shaklee pun sama. Cuma yang membezakan ialah kualiti. Hehe.

Bila pengedar Shaklee layak untuk ikut trip.

1. Boleh bawa siapa saja family (husband, anak, in law or parents). So banyak dapat tiket, banyaklah dapat bawa family.

2. Percutian Shaklee di tanggung 100% oleh company. Kapal, makan, hotel dan duit poket.

3. Tinggal Hotel 5 stars dan bilik paling mahal.

4. Selalu nak travel kena fikir pasal luggage kan? With Shaklee semua tu tak paya. Hehe. Shaklee bagi luggage paling berkualiti untuk semua pengedar yang layak.

Jemputlah tengok gambar upline saya. Saya pun akan turut serta trip ke Korea 2020. Nak? Jom join team saya.

Kelebihan Bisnes Shaklee ada 3 yang utama!

Shaklee akan bagi CASH

Shaklee akan bagi CAR BONUS

Shaklee akan bagi CONVENTION TRIP

Jangan fikir lama sangat, lagi lama fikir lagi lama dapat Peluang Bisnes Shaklee tawarkan. Now! Bertindak untuk sign up di bawah orginasasi saya.

Boleh PM nama dan dari mana anda kenal saya di sini https://wa.me/60135566683

Cetaphill penyebab kulit breakout?

Orang cakap “rupa paras bukan segalanya”

Tapi kalau pernah rasa situasi macam dalam gambar ini baru kita tau pepatah di atas tu boleh pakai atau tidak.

Tidak pernah ada seorang pun wanita mau kulitnya breakout sampai macam ini. Muka ini adalah aset seorang wanita.

Jerawat sebiji pun boleh risau, inikan pula 1 muka macam bekurap. Bengkak dan mengelupas.

Hi kawan-kawan! Saat ini saya sedar, kecantikan rupa paras itu sangat penting bagi setiap wanita. Maybe husband tidak terus terang geli dengan kulit ini, tapi sebagai isteri. Saya taulah apa dia suka dan tidak suka, apa dia terpaksa dan ikhlas.

Kawan-kawan yang guna skincare timbang kilo, skincare yang beli di drugstore. Tolong berhati-hati. Sebab skincare saya pakai pun boleh tahan juga mahalnya. Boleh tahan juga ORGANIKnya diorang kempen. But u can see betapa teruknya kulitku.

Masa ini, mau berwuduk pun menangis dulu sentuh air. Merah, pedih! Sampai ada orang cakap saya kena buatan orang! Itu belum hal-hal lain.

Actually masa bersalin Yadik, saya tiba-tiba ada masalah kekeringan kulit yang sangat teruk. So saya pun trylah Cetaphill macam yang kebanyakkan blogger dan youtuber suggest for dry skin.

Sebotol ok, 2 botol ok. Then bila masuk 3 botol and above makin kering pula kulit saya. Tapi saya bukan jenis give up begitu saja. Saya beli moisturizer dan spf Cetaphill. Memang i spent a lot on my face. But still tiada penyelesaian.

Sorry sebab mention product lain. Tapi saya dapat ramai juga yang kena masalah kulit lepas guna Cetaphill!

So i dare to try another product yang claim ORGANIC! Itu lagi teruk. Saya pakai moisturizers dia, sampai koyak-koyak kulit saya. Makin kering. Rupanya that seller salah bagi oily to normal. So sad. My skin is super dry skin. Itupun saya tau after 1 of my fb friend sell benda sama. Baru saya tau, product saya kena bagi salah.

Haha. Funny right? Saya pakai 3 month juga. Bodohnya kau Elly! Muka masa tu teruk sangat sudah. I cant handle anymore. Until i pergi jumpa doc. Doc pun cakap ini sebab your skincare! Stop ur skincare routine.

So since from that, i stop all my skincare even makeup. So saya terpaksa keluar berpurdah. Sedihnya ya Allah.

Doc juga nasihatkan untuk jaga lifestyle! Food intake! Doc suggest untuk saya ambil vitamin C, good protein, good fat and vitamin E. “Kalau u tak nak jaga lifestyle dan ambil vitamin. I cocok u untuk kurangkan bengkak dan gatal tu”

Dui. Cukuplah saya kena jarum waktu beranak. So saya pun start ubah lifestyle. Tidur awal, eat clean, cuti fast food, buang segala proses food, makan vitamin yang doktor suggest. (Ini doktor kerajaan ya)

Dalam 3 bulan saya no skincare, no fast food, dan vitamin anti oksidan is on. Memang betul- betul dapat feedback yang wow! Tidaklah teruk macam dalam gambar tu.

Then, gatal lagi beli skincare. Beli dengan orang lain tapi still skincare yang kononnya ORGANIK! Haha. Mula-mula tu ok lagi. Belum separuh skincare tu, dah gatal balik kulit! Menyesal pun tiada guna babe!

Dan akhirnya Youth masuk Malaysia. Saya memang menabung since Oct 2017 bila ada notis Youth akan di launch pada bulan Feb 2018.

Alhamdullilah! Dapat beli 2 set bernilai RM 1010.70. Youth tu saya ambil di KL tau masa tu. Sebab ngam-ngam kami ada binses conference di sana. So sampai saja rumah saya terus try semua produk. Ada 6 item semuanya.

Youth ini diuji secara klinikal tanpa 1500 bahan yang merbahaya. Terbukti berkesan pada semua peringkat umur.

Tapi kulit saya memang tahap paling teruk sudah masa tu. Kulit nipis, berjeragat. So antara ramai-ramai yang pakai Youth. Sayaa rasa saya saja paling lambat kesan Youth. Sebab Youth ini dijamin 7 hari pertama akan nampak kesan!

Kiranya dari 100% kulit saya rosak 98%. Kulit kering, kulit berjeragat, redness, gatal. Sangat teruk. Sedih tau.

Tapi Alhamdullilah! Youth is Hope! Syukur! Saya mampu senyum sudah seperti dulu. Anak yang takut mau sentuh muka saya sebab panas dan kasar, sekarang diorang suka kiss sudah.

After Youth

Apalah bah perasaan ko sebagai mama kalau anak sendiri tidak mau dekat dan kiss sebab takut dengan muka mama sendiri. Sedihkan?

Tapi sekarang anak-anak selalu cakap “umi ini cantiklah”

That why Youth is Hope for everyone!

Elly Matin

Order sini : https://wa.me/60135566683

Cemburu sampai baling pinggan

Pernah beberapa tahun lepas aku gaduh dengan laki sampai baling pinggan. Bila ingat balik rasa malu pun ada, rasa kurang ajar pun ada.

Gaduh pasal mesej laki dengan client perempuan. Actually mesej tu tidak teruk mana pun bagi aku sekarang. Tapi masa tu meroyan sampai 3 pinggan pecah.

Mesej tu macam ini “bos, kau kasi cari sia pintu kereta bla bla bla” voice mesej. Tapi aku marah sampai pinggan ku baling.

Laki aku cakap “umi tiada keyakinan diri. Mesej begitu pun umi mau marah”. Baru dia keluar.

Lagilah aku naik angin. Macam-macamlah aku cakap. Salah satunya “aku taulah aku gemuk. Takkan itu saja alasan kau mau mesej dia sampai voice-voice” (now, bila ingat balik macam mau lempang diri sendiri. Mesej perempuan minta carikan pintu kereta je kot. Sudah memang itu kerja lakiku. Kenapa aku marah? Haha)

Serius dulu aku sangat sensitif. Laki cakap lain, aku akan faham dan berprasangka lain. Haha.

Tapi sebenarnya punca aku jadi begitu sebab aku tidak yakin dengan diri aku. Betul apa laki aku cakap. Aku tidak yakin dengan diri sendiri sebab aku terlalu gemuk.

Bila aku tidak yakin dengan diri aku, aku mudah stress dan aku akan sentiasa sentap!

Macam mana pun aku cuba boost keyakinan diri, aku tidak mampu. Sebab badan aku terlalu besar. Sampai aku rasa macam mau potong-potong lemak yang ada.

Aku bukan tidak cuba untuk kurangkan berat. Diet-diet yang terkenal di dunia ini aku cuba juga. Tapi tidak berkesan.

1. sebab aku tidak faham pun apa matlamat diet tu.

2. Tiada orang yang guide aku. Aku fikir selama ini kalau tak makan nasi boleh kurus. Tapi dalam masa yang sama aku makan biskut hampir habis sebungkus. (Biskut pingpong+milo)

3. Ada nota, ada meal plan. Tapi penat sangat. Rasa macam nak mati je. Akhirnya ku kalah dengan nafsu sendiri.

4. Diet jak mesti gastrik.

Stress taukah! Kawan-kawan lain semua slim-slim. Aku seorang saja gemuk. Dah tu orang lebih tua dari aku panggil kakak. Itu tidak apa lagi.

Bila kawan laki aku panggil aku makcik kepada laki aku. Ya Allah. Stress yang teramat.

Aku sentiasa marah-marah dan tidak yakin dengan diri. Laki aku kerja, macam-macam aku fikir😅. Parah!

Tapi Alhamdullilah. Syukur ya Allah. Aku ditemukan dengan Detox. Kalau bukan detox, mungkin bukan setakat pinggan ku baling. Dengan kereta sekali aku kapakkan.

Bila berat, bulan demi bulan turun. Emosi aku mula stabil. Alhamdullilah! Kalau dulu salah sikit, aku marah. Di tegur sikit aku melenting. Tapi lepas berat aku turun. Sikap yang dahulu tu perlahan-lahan aku tinggalkan.

Sekarang. Lagi 2kg berat aku perlu buang untuk dapatkan BMI normal. Emosi stabil, lebih yakin dan lebih di sayangi laki.

Betullah detox is hope! Aku tidak pernah sangka aku boleh buang berkilo-kilo dalam masa yang singkat tapi berat tidak rebound.

Happy! Pinggan mangkuk pun belum pernah ada lagi yang pecah sekarang.

4 sebab aku boleh berjaya dengan detox!

1. Ada guide dari coach yang bertauliah. Yang berpengalaman.

2. Rupanya kalau badan kita penuh toksin, apapun kaedah diet kita amalkan. Tidak berkesan. Kena detox juga. Sebab detox ni akan bersihkan badan kita dari segala kekotoran (toksin)

3. Ada meal plan disediakan. Sedap-sedap menu setiap hari. Walaupun makan kurang dari 600kcal. Tetap bertenaga sebab ada supplement yang sesuai. Supplement tersebut mendapat sokongan penuh dari pakar nutrisi dan doktor serta saintis bertaraf antarabangsa.

4. Faham matlamat nak kurus! Kita kurus sebab kita mau sihat!

Alhamdullilah. Detox pertama aku tahun 2016. Masa tu tiada coach tapi ada group support. Setahun aku buang lebih kurang 15kg.

Lepas tu aku ikut pula #JomDetox. Jom Detox ni impressive betul result aku. Dalam tempoh 5 bulan aku sudah buang 14kg.

Tapi dalam gambar tu aku ambil sesudah aku buang lebih 4 kg masa mula-mula detox.

Jom Detox ini lebih efektif sebab ada guide dari coach, meal plan ada improvement dan 100% real food, dan group support yang power!

Setiap manusia ada fasa jatuh dan berjaya. Pada peserta detox yang tidak berjaya, cuba sekali lagi. Sebab saya pun cuba banyak kali untuk berjaya.

Pendaftaran 10.0 sudah dibuka ya sayangku😘

https://wa.me/60135566683

Coach EM

~ Jarang marah sudah sejak kurus! Heheh.

~ Tudung hijau dec 2018, tudung hitam mei 2019

Turun 10 KG Dalam Masa Sebulan

Sebelum join detox badan saya naik lebih kurang 10 kg dalam masa 2 bulan. Masa tu anak pun sudah berhenti breastfeed, jadi saya makan sesuka hati. Hari-hari minum teh ais kaw-kaw manis.

Asalkan rasa puas makan itu tertunai.

Alhamdulillah, November 2018 tergerak hati mau join detox di bawa program #GLCDetox. Syukur terbuka hati mau join, sebab sejak jadi gemuk, saya sentiasa rasa semput, cepat penat dan mengantuk sepanjang masa.

Sebenarnya, sebelum join detox, saya ada buat diet sendiri dengan kaedah IF. Tapi tidak berjaya. Semasa buat keputusan untuk join program detox, saya rasa was-was juga, boleh kah saya dapat balik berat ideal saya?

Alhamdulillah.. Dalam tempoh masa sebulan sahaja, saya berjaya turun 10 kg hasil dari program detox dan saya teruskan eat clean seperti yang diajar oleh coach detox.

Dalam program detox, saya belajar bagaimana memilih makanan dan minuman yang sihat, serta senaman yang betul. Saya juga ambil saplimen detox iaitu Lecithin, DTX Complex, Alfalfa dan Peppermint Ginger untuk membantu saya kekal bertenaga walaupun kurang makan karbo dan protein.

Sampai sekarang saya masih lagi teruskan detox sebab target saya untuk dapat berat badan ideal belum tercapai.

Kalau dulu masa solat, masa naik tangga, masa berjalan rasa semput, sekarang ni saya bersyukur sangat sebab dapat jalankan aktiviti harian dan beribadah dengan lebih sempurna.

Detox mengubah segalanya, hanya perlu ada disiplin dan kesedaran untuk jadi lebih sihat. Kini saya aktif membantu mereka yang mempunyai masalah berat badan berlebihan untuk join program detox supaya dapat #ShakleeEffect seperti saya.

59330231_655569714881672_1067491323734392832_n
Puan Nadirah Abdullah (29 tahun)
Kudat, Sabah

Cara kurus berkesan dan murah

Selama ini EM fikir pakej slimming yang ribu-ribu tu adalah cara paling cepat nak kurus dan efektif. Tapi lepas dengar perkongsian salah seorang peserta detox 2.0 hingga detox 5.0, rupanya #JomDetox lebih efektif dari pakej slimming yang ribu-ribu tu.

Sebelum itu, tahniah Kak Su sebab berjaya capai angka 5 di hadapan selama 4 kali Detox.

Ini antara feedback Kak Su mengenai program ini.

Semakin ramai join Jom Detox sebab inilah program yang menjamin kalian turun 3kg keatas dalam masa 7 hari. 3 kg tu purata saja tau.

Detox 5.0 ada 9 peserta berjaya turunkan berat sebanyak 5kg keatas. Paling tinggi 6.8kg😍

Ini adalah purata team yang EM jaga. Salah 1 dari 4 team yang kami pecahkan.

Yang di bawah ini pula keputusan untuk 4 team.

Jangan tunggu lama-lama tau. Sign up sekarang!

http://ellymatin.wasap.my/

Mengaji lancar je selepas Detox

Ramai yang menganggap detox ini hanya untuk kurus semata-mata. Dulu pernah terfikir juga. “Buat apa nak detox kalau dah kurus”

Tapi itu dululah. Bila faham konsep detox, so tak pernah dah fikir macam tu.

Ini antara perkongsian Puan Ayu selepas habis tempoh Detox.

1. Mengaji lancar je, dah tak mengah walau baca banyak helai.

2. Bau badan hilang. Tadi lepas exercise, try bau ketiak, tiada bau pun. Magiknye. Hahaa.

3. Bangun lancar je masa solat. Nak-nak dari sujud nak bangun tu.

4. Dah tiada lenguh-lenguh pinggang, sakit belakang. Nak-nak lepas anak menyusu badan lama.

5. Nak bangun tido senang je. Bangkit masa baring santai-santai pun senang je.

6. Badan rasa ringan

7. Perut rasa kempis. Yang penting berat turun. Hihi.

Tu je kut setakat ni apa yg saya rasa.

img_0694

Bestkan feedback peserta Detox. So detox bukan untuk turun berat je tau.

 

3548c6ab-64c8-49c2-8bf0-34d1010d5e6e

Ini adalah 8 dari manfaat selepas detox.

so korang, Jom Detox. Penyertaan detox 6.0 sudah dibuka

klik sini http://ellymatin.wasap.my/