Turun 10 KG Dalam Masa Sebulan

Sebelum join detox badan saya naik lebih kurang 10 kg dalam masa 2 bulan. Masa tu anak pun sudah berhenti breastfeed, jadi saya makan sesuka hati. Hari-hari minum teh ais kaw-kaw manis.

Asalkan rasa puas makan itu tertunai.

Alhamdulillah, November 2018 tergerak hati mau join detox di bawa program #GLCDetox. Syukur terbuka hati mau join, sebab sejak jadi gemuk, saya sentiasa rasa semput, cepat penat dan mengantuk sepanjang masa.

Sebenarnya, sebelum join detox, saya ada buat diet sendiri dengan kaedah IF. Tapi tidak berjaya. Semasa buat keputusan untuk join program detox, saya rasa was-was juga, boleh kah saya dapat balik berat ideal saya?

Alhamdulillah.. Dalam tempoh masa sebulan sahaja, saya berjaya turun 10 kg hasil dari program detox dan saya teruskan eat clean seperti yang diajar oleh coach detox.

Dalam program detox, saya belajar bagaimana memilih makanan dan minuman yang sihat, serta senaman yang betul. Saya juga ambil saplimen detox iaitu Lecithin, DTX Complex, Alfalfa dan Peppermint Ginger untuk membantu saya kekal bertenaga walaupun kurang makan karbo dan protein.

Sampai sekarang saya masih lagi teruskan detox sebab target saya untuk dapat berat badan ideal belum tercapai.

Kalau dulu masa solat, masa naik tangga, masa berjalan rasa semput, sekarang ni saya bersyukur sangat sebab dapat jalankan aktiviti harian dan beribadah dengan lebih sempurna.

Detox mengubah segalanya, hanya perlu ada disiplin dan kesedaran untuk jadi lebih sihat. Kini saya aktif membantu mereka yang mempunyai masalah berat badan berlebihan untuk join program detox supaya dapat #ShakleeEffect seperti saya.

59330231_655569714881672_1067491323734392832_n
Puan Nadirah Abdullah (29 tahun)
Kudat, Sabah

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s