Kurus dah, tak mau detoxlah

“Kurus dah ni, underweight lagi. Nanti saya gemuk baru join detox”

Sebenarnya tujuan untuk Detox ini bukan semata-mata mau loss weight tau. Tapi untuk bersihkan badan kita agar terhindar dari penyakit-penyakit yang lebih kronik.

Orang yang terlalu kurus mungkin banyak toksin dalam badan yang menyebabkan nutrisi yang diambil tidak diserap kedalam sistem tubuh.

Macamana kereta perlu diservice, tukar minyak enjin, tukar minyak brek, tukar filter, tular brake pad, service enjin, tukar tyre, balancing dan macam-macam lagi, begitu jugak badan kita.

Perlu detox sebagai servis untuk badan untuk pastikan sistem tubuh peroperasi pada tahap optimum!

So kalau kurus pun perlu Detox!

Macam yang saya pernah cakap di entri sebelum ini, ada 6 organ detox. So bila salah 1 organ tersebut bagi reaksi pada badan. Contohnya kulit kusam. Kena detox juga.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s