Apa itu Detox?

Saya pun pernah terfikir Detox ini seksa diri. Tapi bila banyak belajar mengenai Detox. Sekarang 1 saja yang saya boleh describe pasal Detox iaitu Impressive.

Salah satu kesan detox yang sukar untuk di sangkal. Tapikan, apa bah Detox itu sebenarnya?

Apa itu Detox

• Kita selalu dengar perkataan DETOX kan? Ramai orang dah start detox. Artis pun ada. Air detox pun ada. Tapi sebenarnya DETOX TU APA?

• Detox = DETOXIFICATION = process of Removing potentially toxic substance from our body

• Process of internal purification, cleansing or spring cleaning (pembersihan tubuh dalaman) – kita mandi tiap hari, cuci muka, bersih luaran Tapi dalaman? >> DETOX

Faham tak?

Detox ini senang mau cakap ialah kita Servis Badan. Contoh kalau rumah tak bersihkan kita akan rasa apa? Selesakah? Cantikkah rumah tu?

Jawapan yang saya dapat. Rumah tu akan semak, kotor dan kita sendiri tidak selesa nak tinggal. Paling teruk banyak parasit yang boleh menyebabkan kesihatan kita terganggu. Begitu juga dengan dalaman kita.

Kalau kita tak servis, sedangkan dah berpuluh tahun kita pakai. Badan kita pun akan kotor, akan mudah jatuh sakit dan paling teruk kita akan dapat penyakit yang merbahaya. Contoh penyakit paling kerap berlaku sekarang ialah darah tinggi atau hypertension.

Detox 1.0 bff saya meninggal tau. Sebab ada darah beku pada otak. At age 28 years. Anak 2. Isteri baru bersalin 2 hari before meninggal.

Cuba bayangkan figure figure yang umur 50an-60an yang sekarang tak sihat. sakit kaki, sakit lutut, obesiti.

Bayangkan pula figure figure yang umur 60an pun masih sihat cergas

So, you all rasalah kan dengan life style you all sekarang. cara makan, exercise pun kejap ada kejap takda rasa umur 50-60 boleh sihat, fit, slim tak lagi? kalau tak boleh, apa kena buat?

Yes! Betul! Kena detox!

Masa BLNC 2016 orang share umur dia dah 60-an. Lepas tu saya stress sendiri sebab dia muda sangat. Ingatkan effect kamera ka apa. Bila nampak depan mata 2017. Hahaha. Lagi stress sebab dia muda dari saya🤣

Orang yang sihat 60-an bukan start jaga kesihatan pada umur 60-an tau. Tapi diorang start dari muda setuju?

Ada tak yang nak makan durian hari ini, hari ini juga tanam durian dan hri ini dapat hasil?

Tiadakan? So tahun ini mari sama-sama pasang azam untuk badan lebih sihat tau!

Pada sesiapa yang nak join Detox 3.0. Boleh hubungi saya terus ke Http://wasap.my/60135566683

Advertisements

One thought on “Apa itu Detox?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s