Berpantang Anak Pertama

Saya pernah baca perkongsian seorang ibu di group mama-mama. Dia cakap kalau jahitan EPI tu koyak, nanti mau jahit balik tidak kena bius sudah.

Tidak taulah betul atau tidak. Tapi baca pun boleh naik bulu roma macam landak. Takut gila!

Kalau nurse tidak tau, ada yang tidak datang hospital minta jahit. Tapi dulu kawan saya cakap, kalau koyak takut peranakkan pula keluar. Entahlah itu sekadar dia takutkan saya atau memeng betul.

Walaupun saya tau betapa ngerinya kalau jahitan tu koyak, saya tidak serik juga jalan laju-laju dan duduk sembarang waktu baru bersalin Yayang. Saya naik tangga Milimewa Kudat lagi, boleh dikatakan setiap hari. Hahaha.

Tapi dalam minggu kedua tu saya rasa macam pedih-pedih. Baca simptom jahitan terbuka. Masa tu baru sedar diri! Baru mau duduk diam! Baru mau cari makanan yang boleh sembuhkan jahitan EPI tu dengan cepat.

Cari dalam group, cari dalam google, carilah di mana-mana. Apa saja kaedah di cari mesti jumpa “Set Berpantang Shaklee”.

Gambar dulu lain lagi. Tak jumpa dah gambar distributor tu bagi. Boleh gunalah gambar saya ni.

Akhirnya saya pun contactlah satu pengedar ini. Masa tu saya mau benda paling murah saja dan paling efektif untuk sembuhkan luka.

Baca punya baca kelebihan setiap produk. Saya tertarik dengan ESP bagus untuk beri tenaga. Sebab masa tu saya memang lack of energy. Penat sangat sampai sikit meroyan. Anak kuning, hari ke-4 saya bersalin saya batuk. Anak tidak tidur malam. Penat sangat!

Produk kedua saya tertarik ialah Ostematrix, sebab kelebihan yang diberi. Ostematrix ini elak sembelit. Masa tu saya memang ada sembelit teruk. Itu juga sebabnya saya rasa jahitan saya terbuka sebab sembelit yang sangat teruk. I meant it!

Zinc Complex. Ini produk yang bagus untuk sembuhkan luka. Saya try juga google testimoni orang. Memang mostly cakap benda yang sama.

So saya decide mau beli Zinc Complex masa tu. Pengedar tu suggest juga produk lain, tapi saya dengan ego cakap “i dont need that”. Walhal badan masa tu macam kereta buruk sudah.

Kalaulah saya tau Shaklee ini memang bagus, memang saya sudah beli awal-awal ESP dan Ostematrix tu.

Jadi saya pun belilah Zinc Complex saja, Saya makan 1 biji 1 hari sebelum sarapan. Lepas tu saya lupa sudah sakit sembelit dan jahitan itu. Tida sedar.

Tapi lepas 3 bulan saya makan Zinc Complex, husband saya tegur. Jerawat yang dulunya berpesta di muka dan badan, tiada sudah.

Bila saya sedar semua tu, saya menyesal pula. Sebab selama saya mengandung, ramai sangat suggest Shaklee. Tapi saya buat tidak tau saja. Sampailah saya dapat Shaklee Effect saya ini.

Itulah macam mana saya kenal Shaklee. Hanya sebotol Zinc Complex.

EM

#CeritaPantangEM

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s