Miss B Rasa Berat. Awuuu.

Tiba-tiba minggu ini terasa berat sangat Miss B ini. Bila buat jumping jack rasa terbeban sangat bahagian Miss B.

Anak yang hampir mau stop breastfeeding, giatkan diri semula. Haha. Sikit-sikit “umi, mau nenen umi”. Walhal lagi 2 bulan dia genap 3 tahun.

Sebelum ini dia boleh terima sudah susu botol. Kadang seharian dia boleh saja tidak menyusu dengan saya. Tapi sejak seminggu ini. Pagi, siang atau malam mesti mau susu umi.

Rindu pula susukan baby kecil😅. Tapi abah cakap. Belum masa yang sesuai. Hehehe. Tida apa, baby yang tua ini pun masih breastfeed.

Okeh. Berbalik pada cerita tadi. Kenapa Miss B boleh berat tiba-tiba. 15hb august 2018 saya start semula untuk consume Alfalfa Complex. Sebab bulan ini jimat gila. Beli 3 less 5%.

Okeh. Sebenarnya masuk hari ini baru 5 hari saya consume Alfalfa Complex ini dan baru kemarin saya perasaan, baju di bahagian dada ada sempit sedikit dan bila buat jumping jack rasa berat sangat. Hehe.

Tapi tetap biarkan. Ohya. Yadik pun kuat betul menyusu. Bila ingat balik apa rutin yang berubah. Ya!! Sebab sekarang saya telan Alfalfa Complex!

Alfalfa Complex ini gunakan serbuk dedaun Alfalfa yang di tanam di kawasan subur Antelope Valley, California dan dituai di puncak kematangan (2 tahun) untuk kandungan nutrisi yang sebaik mungkin.

Selepas dituai, ia diletakkan untuk pengeringan di bawah udara segar dan sinar matahari panas California.

Alfalfa Complex hanya gunakan serbuk dari daun Alfalfa yang di matang dan kering di bawah udara segar dan sinar matahari panas California.

Ada 5 manfaat utama Alfalfa.

1. Membantu dalam penghadaman

2. Meningkatkan sistem imun

3. Memperbaiki peredaran darah

4. Meningkatkan feliksibelisi sendi

5. Menyokong penyusuan

5 dari manfaat di atas ada 3 paling ketara dalam badan saya sejak consume Alfalfa Complex selama 5 hari.

Lebih Feliksibel

– Start 15hb saya memang nekad mau buat workout di rumah. Selalunya saya akan buat jumping jack sebanyak 100 kali. Tapi kali ini mau sangat buat squat. Memandangkan ada dua anak ini memang perlulah squat. Hahaha.

– Kira first time juga saya boleh buat squat 50 kali dalam satu masa. Sambil tengok tv, sambil buat squat. Memang ada rasa sakit sedikit di bahagian paha. Tapi sendi, sangat selesa. Padahal berat sekarang 83kg. Larriiiiii!

– tadi pagi pun lari 1KM rasa selesa saja kaki. Tiadalah sakit lutut.

Menyokong Penyusuan

– Yadik walaupun lagi 2 bulan dia masuk 3 tahun. Tapi dia masih BF dan makin kerap dia BF sekarang.

– Kalau sebelum ini, subuh-subuh memang dia minta sudah susu botol. Tapi sejak beberapa hari ini. Sampai bangun pun dia ok saja. Sebab dia menyusu macam biasa dengan saya.

Meningkatkan Sistem Imun

– 2 kali cubaan tonsel minggu ini sebab kurang minum air.

– Kali pertama hari isnin. Saya kurang minum air sebab sibuk. Esoknya saya tonsel sudah. 1 malam 1 hari tonsel bertandang. Ini belum telan Alfalfa Complex

– Kali kedua semalam. Kami dari KK, so kalau jalan jauh saya memang selalu elak minum air. Sebab takut susah mau ke tandas. Sampai rumah mummy, rasa tekak macam melekat sudah. Sakit! Syukur lepas bangun tidur ok sudah. Ini sudah telan Alfalfa Complex

– Dua-dua situasi di atas saya memang ambil air suam lepas rasa ada tonsel. Tapi lepas consume Alfalfa Compelx, badan lebih cepat sihat.

Makan 10 biji sehari saja. Memang bagus kesan padan badan. Cepat berpeluh lagi kalau workout.

Ohya, tadi sempat lari 1KM. Lecun badan. Sebelum ini, mau berpeluh susah betul!

Alfalfa Complex memang terbaikkk!

Alfalfa Complex ini boleh beli sini :

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9106f20ec0407152b603895dd2390786 ◀️ link promosi sahaja.

Ataupun beli sini :

Http://wasap.my/60135566683 Elly Matin.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s