WEEKEND: Stay-out with Lionize Family

Who is Lionize? Kikiki. Lupa pula bagitaukan. Dalam Shaklee kami ada team organisasi yang di bina oleh leader. So saya di bawah team Lionize. Master saya Master Laurah Misaha. Atau lebih dikenali sebagai Abby Misaha atau singkatan nama dia MLM. Banyak betul atau. Hahaha.

Start bulan ini, MLM ajak Lionize Family untuk stay-out. Everyone can join tau. Stay-out di homestay atau mana-mana hotel di KK lah. So kami pilih untuk stay di Bandar KK.

Sky Suite Hotel

Kami booking 4 bedroom RM 216. Murahkan. So yang ikut. Saya, MLM, Yani, Ivy, Rufiah dan Tina. Serta anak-anak kamilah. Heheh. Memandangkan Ivy tidak bawa anak. Dia dan Tina akan share bilik. Saya dan MLM share bilik. Yani ambil bilik kecil dan Ruff ada dua bujang, so dia seorang.

Ada lagi sofa bed di luar. Dalam bayangan kami. Rumah tu besar sangat. Hahaha.

Ivy orang paling awal check in. Tiba-tiba dia wassap dalam group.

“Kamu. Bilik tu kecil. Dua bilik saja. Kita booking 4 bilikkan?”

Saya masa ni tengah otw ke hotel. Macam nak marah pun ada.

“Kamu, memang ini bilik kita” Ivy wassap lagi

“Jap saya tanya owner dulu” MLM reply.

Saya sampai di parking hotel dan naik atas.. hahaha. Betullah. 2 bilik saja. Sudah tu bau asap rokok lagi. masa tu risau sangat sudah sebab ada anak-anakkan.

Alasan owner Suite. Booking.com lambat update sistem. Rumah yang kami mau pula full. Huh. Saya ok saja tidur share bilik. Macam tida biasa. Hehe.

Atas persetujuan ramai, kami ambil sajalah bilik tu. lagipun Yani tidak bermalam sana.

Lepas sudah decide mau bilik tu. Kami solat dan start masak. Tengah masak, boleh pula sink tu keluar air. OMG. What happen with this Suite.

Tapi Alhamdulillah masak jugalah masakan kami tu. kikiki. Saya tiada masak sangat pun. Just campak-campak saja dalam pressure cooker Yani tulang tu.

Campak tulang temulang ni dalam Pressure Cooker. Letak serai, bunjut, lengkuas dan bawang. Simple saja. Last sekali garam”

Yang lucunya lepas separuh sudah kami masak-masak. Boleh-bolehnya lupa bawa garam. Syukurlah laki saya ambil kereta di hotel. So minta dia beli garam terus.

Time to dinner

Jernih tapi masih rasa sedap

Saya sejak pandai makan daging, menjadi-jadi ke-‘tabarusan’ (kuat makan). 3 kali saya senduk. Ya Allah. Masa tulis ni baru rasa malu tapi daging tu sedap sangat. Sorry kawan-kawan. Nextime kena minum Cinch Shake dulu baru makan.

Saya sebenarnya mau masak dan memotong. Tapi boleh pula kuku telunjuk saya terluka. So pegang yang boleh bikin pedih memang saya tida berani. Sampai sekarang sakit gais.

Lepas makan masa untuk ‘mamazaki’ hahaha. Macam ular. Tidalah. Mestilah mau kemaskan. Jangan main ampai saja makanan. Malu☺️

Setel tempat makan barulah santai-sangat dengan kawan-kawan yang lain.

Gambar muka excited sebab ada outing waktu weekend.

Sempat video call dengan adik-adik. Sakai sikit sebab dapat video call 4 orang.

Umi mari buat ❤️

Ivy and Rufiah. Morning talk kami.

Saya post gambar ni di FB. Lepas telan berketul-ketul tulang terus kurus. Haha. Saja buat lawak.

Tunggu mau check out. Yayang, Ajwa dan Yadik

Mau balik sudah kitakan. Esok mau sekolah.

Masa cari tempat drop kunci. Saya jumpa fountain cantik ini di level 1.

Hati sudah relex sebab ada sesi luahan perasaan dan cerita pengalaman hidup antara kami. Rasa ringan betul kepala.

Sampai rumah tiba-tiba pula saya rajin. Patut saya perlu malas tau sebab jam 2.30 am sudah tidur semalam. Tapi ada satu spirit push saya untuk buat kerja.

Sampai rumah terus solat. Masuk kain dalam mesin. Baru duduk depan meja. Banyak idea-idea bernas.

Best sangat. Rajin pun rajin. Haha

Lepas siap apa saya tulis tu. terus kasi mandi anak, solat, masak lepas tu makan, solat lagi dan ready to sleep. Tapi lupa pula ada kain di mesin. Terus jemur. Alhamdulillah! Rajin! Memang perlu juga bah keluar dan lepak sama kawankan?

Atau saya saturang saja fikir macam tu ar?

Tapi saya rasa best sangat. Sebab ada boleh sharing dan ambil pengalaman apa kawan-kawan lain cerita.

Insyah-Allah. Nextime ada lagi. Ada yang mau join kami?

Ohya. Sebelum lupa. Mau share testimoni bulan ini.

Alfalfa Complex buy 3 less 5%

Banyak feedback dari customer, makan Alfalfa, ‘BFF’ jadi fit.

Vivix buy 2 less 5% or buy 6 get 7

Siapa rasa mau hidup 25 tahun lebih lama. Vivixlah supplement terbaik untuk uolls.

Kalau berminat join program. Boleh hubungi saya ya Http://wasap.my/60135566683

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s