YOUTH STARS Part 2

Okehh. Sambung cerita YOUTH STARS. Masih rasa excited walaupun sudah 7 hari berlalu. Hahaha.

Masa Styling Workshop tu, flight saya delay sampai jam 10pm. Jam 1am baru sampai KK. Memang penat gilalah masa tu.

Esoknya terpaksa yayang tida sekolah. Sebab saya penat betul. Dengan keadaan rumah yang sangat semak. Memang perlukan mental yang kuat. Hahahah.

Baru mau rehat, Celine minta Youth story saya pula. So saya buat and then hantar sama dia.

Ini YOUTH Story saya

1. Apa kesan youth anda?

Dulu saya terpaksa memakai topeng untuk menutup kulit kering di muka, kemerah-merahan, tona kulit yang tidak sekata, serta nampak berumur.

Malu keluar rumah, malu jumpa kawan, malu jumpa customer dan malu jumpa keluarga.

Anak cakap “umi kenapa muka umi buruk?” Ibu mana yang tak sedih kalau anak cakap macam itu? Tapi anak kecil berumur 3 tahun akan cakap benda yang betul saja.

Tapi seleps 24 hari pakai Yourh. Rakan-rakan rapat mula sedar. Mula tegur “wah, elly! Kulit kamu tidak kering sudah, kulit kamu makin cerah, muka kamu lebih berseri”

Masa tu baru sedar yang saya telah dapat kesan Youth! Patutlah Shakee berani jamin Youth 100% berkesan.

2. Bagaimana youth ubah hidup anda?

Selepas kulit lebih sihat dengan Youth, keyakinan dulu yang tinggal 5%, sekarang sudah naik ke 99%. Anak pun selalu cakap “umi cantik sudah umi” Youth beri sinar dalam hidup saya.

Lepas tu saya closing Shaklee. Dalam 2hb Sherina pula call untuk tempahan flight saya. Saya pilih flight sebelah petang hari jumaat. Sebab pagi tu mau hantar yayang di sekolah dulu.

Ohya. Sherina juga suru pilih hotel sendiri kita mau. Jadi saya pilih Empire Hotel. 3KM dari Sunway Pyramid.

Pada mulanya saya mau bawa anak dan suami ke KL, tapi bila tengok flight. Mahal sangat. Mahal dia berapa? Hahah. RM 700 satu kali jalan. So kena beli dua tiket. Sebab saya dan seorang anak dapat tiket free.

Lepas tu tiket mahal, tidak minta Sherina beli sudah untuk Yadik. Jadi ini kira Me Time sayalah. Enjoy it. Padahal ingat anak di rumah ar.

Abah p sembayang jumaat. Kami solat di airport saja

Lepas solat asar dan maghrib, kami terus ke Sunway Pyramid untuk latihan. Test mic dan taklimat.

Lepas taklimat. Saya terus round Sunway Mall. Hehe. Konon mau cari baju. Tapi sama juga tak jumpa. Dapat penat saja.

Sampai dinner pun lupa. Mau tida mau terpaksa makn Mc D.

Sampai hotel, rasa penat sangat. Cuci muka dan tepek tebal-tebal serum dan night cream. Haha.

Bersambung….

.

.

.

Salam warga Kota Kinabalu

Kalau mau order Shaklee boleh cari saya ya. Saya COD area Telipok menuju ke kk.

Ready stok InsyaAllah ada setiap masa..

COD setiap hari Isnin hingga Jumaat ! Tiada caj COD. Order limpas jam 6PM saya akan hantar keesokan hari.

Hello-hello saya : Wasap sy Http://wasap.my/60135566683

Terima kasih 😍

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s