YOUTH STARS Part 1

EM sekarang bukan writer lagi tau, EM sudah jadi stars. Hahahah. Okeh. Alhamdulillah! Merasa jugakan menjadi stars! Main-main saja ar yang artis tu. May lepas Shaklee buat satu contest. YOUTH STARS CONTEST. Kena hantar gambar before after using YOUTH. Ohya. Nanti EM bagitau apa itu YOUTH. Jadi 27 May 2018 EM hantar satu penyertaan.

EM hantar gambar atas tu untuk melayakkan ke contest. Tapi Shaklee bagi format sendirilah. Lepas tu, 1st June 2017 sudah finalists ada 70 contestant ikut. Saya salah seorang dari 70 orang tu lah. 1st-10th June, Shaklee buka pula untuk meminta undian. Kamu tau, undian saya 85 orang saja. Kesian.

Tengok undian, memang tidak akan menang. Tapi still ada hati kecil cakap “ko menang bah EM”. 10hb tu setiap jam saya cek page FB Shaklee. Heheh. Sebab mau tau siapa menang.

Tapi rupanya pemenang kena announce 10 hari kemudian lagi. Sebab Shaklee mau cari pemenang.

Ya Allah tida sabarnya. Masa tu memang sudah tau my voting only 85 voted. Tapi still serahkan sepenuhnya pada Allah. Moga Shaklee nampak betapa transform nya saya bersama YOUTH.

And 20 June sekali lagi saya balik-balik tengok Page FB Shaklee Malaysia. Hahaha. Tapi sampai ke malam tiada. Lepas tu keluar notis YOUTH STARS will be revealed tomorrow.

So 21 June tu saya memang totally lupa sudah cek page. Hahahah. Tapikan time memasak dalam jam 6 PM macam tu. Tiba-tiba HQ Shaklee call.

“Hello im celine. This is Elly rite? Its about Youth Stars”

Masa tu tiba-tiba happy semacam. Hahaha. Aku menangkah?

“Elly can u give me more pictures before and after Youth?”

“Sure. Can can”

“The more your give, u have high potential to win the contest” hahah. Punya saya happy.

Apalagi terus saya spamlah dia. Hahaha

Lepas hampir 10 gambar saya bagi di. 1 saja di reply.

“Significant Elly”

Wow!! Saya belum sempat reply. Dia cakap lagi.

“Elly, wait for announcement on Shaklee Malaysia page. Wish u luck”

Aik. Saya ni menangkah? Atau tida. Jadi tida senang duduklah saya dari jam kena gantung begitu. Hahaha. Balik- balik saya cek FB page Shaklee.

Tepat 9.30 pm keluarlah keputusannya.

Saya cek dari bawah tau. Sebab saya tau undian saya sikit. Hehe. No 6, 5, 4, 3 mau nangis sudah. Kenapa tida nama saya ni.

Lepas tu beranikan diri juga pigi tengok nombor 2 dan 1. Alhamdulillah! That my name. Syukur ya Allah.

Esoknya ada staff Shaklee call untuk booking flight saya. Ohya. Mau bagitau juga kami dapat apa.

Tadaaa. Pemenang akan dapat Personal Styling Workshop. Stage Appearance. Photoshoot. Makeup. Accommodation. And return flight 2 kali ke kl.

Wah. Best gilak!

Ini antara aktiviti kami semasa Styling Workshop

Bilik untuk Styling Personal. Cameramen tu memang sentiasa ambil moment kami
Kasut tinggi tidak semestinya nampak tinggi gaiss
Yay! Akhirnya dapat bergambar sini.

Wah.. bestkan kami punya Styling Workshop. Ok. Nanti

Nanti saya sambung lagi tau Youth Stars Part 2.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s