Recognition As Senior Supervisor

16 September lepas, Shaklee meraihkan semua business leader yang ada di Sabah. Datin pun tidak terkecualilah.

Alhamdullilah.. Team datin ‘Rebirth Of Eagle (ROE)” ada 3 leader yang akan recognition sebagai Senior Supervisor dan supervisor.

Alhamdulillah.. Datin tidak pernah sangka pun datin boleh serius sampai ada pendapatan 4 angka ini.

Pada mulanya sign up sebagai distributor hanyalah ingin consume set penyusuan. Tapi, sejak terima bonus pertama bernilai RM 22. Datin macam tersemangat pula. hahahahah.. walhal masa tu, datin bergaji 4 angka juga.

Share dengan kawan-kawan di site. akhirnya bonus 3 angka pertama bernilai RM222. Start dari situ. Datin try buat Shaklee.

Nanti sambung lagi.. mari kita tengok gambar yang sempat diambil hari itu

img_9851
Event start jam 2.30PM. Yadik mau tidur sudah

 

img_9852
Our Master!! Master Laurah Misaha [MLM]
img_9853
Supervisor Mela and husband. Supervisor yang sangat berdikari. Semoga sentiasa sukses Mela
Mela, Lyno and cikoko. Ohya.. Sebelah Mela tu, staff Shaklee yang sangatlah periang. Crystal
This is me and Rapi. Seorang lagi entah ke mana sudah..hahahah
Fhreslyn and mom (my mom juga)
Boleh nampak bah kan shaklee ni adalah perniagaan keluarga. 
This is GLC family.. happy ber’wefie’. my dad pun ikut sama
GLC family 
ROE under GLC: dari kiri, Mela, Fhreslyn, Datin, Master Laila dan Miela
3 generasi: GLC> Lionize> Eagle
our happy face
This is Miela. My next Supervisor. Lets pray for her
Lepas event, kami sempat bonding dengan Master Laila
Sesi luahan perasaan.. hahahaha
This is MASTER COORDINATOR ON 2018

Gambar ini saja datin sempat ambil. Sebab busy sangat melayan dan kejar anak-anak. Thank you Shaklee sebab bagi kami penganugerahan.

Seperti yang korang nampak. Perniagaan Shaklee adalah Perniagaan keluarga. My mom and dad oso husband pun datang support.

Sekiranya ada kawan-kawan datin yang maukan perniagaan yang boleh bawa family di mana saja. boleh contact datin.

Thank you to Master Nur Laila and Master Laurah

Congratulation to Fhreslyn and Mela

See u at the top

Saya Pakar Detox Anda

Saya Pengedar Shaklee Kudat

Elly Matin

Advertisements

Anak dua, perut kempis

“Duvi tanak no bong e eyoi nga amu agazo buruzut” oong [adik nenekku, mama olol]

.

.

.

.

.

Sebelum translate aku mau bangga diri dulu😂

Dia bilang si ninik oong “si eyoi ni, 2 anak sudah tapi x besar tu buruzut@perut” bangga seh!!

Thank you oong😘

Alhamdulillah, memang 2 sudah anakku tapi perut endak ketara pun kecuali nampak sendiri💆

Tapi banyak juga perubahan sejak berdetox ni. Terutamanya kalau telan herb lax si pencuci usus tu.

Telan 4 biji selama seminggu, boleh Jugalah cover-cover tu perut sampai next detox lagi.

Ramai ba yang dapat kesan perut kempis bila telan herb lax. Endak pernah mengecewakan. Antara vitamin kegemaran si badan gemp macam datin😍

Actualy aku pernah share cerita ini di fb dengan gambar ku dua anak. Tapi sebab gambar itu bersama ‘rakan’ yang tengah pregnant. And then, si kawan salah paham. Dia pikir aku tengah cakap dia😂

Mahap ler ye😅. Aku tengah cakap pasal diriku☺️

Mati Hidup Semula

Bila fikir balik, macam mati hidup semula😅

.

.

.

.

.

.

.

.

Hari ni tiba-tiba terfikir. Kalau aku endak kenal apa itu herba pill yang mampu lembutkan buangan di dalam. Maybe sampai saat ini aku masih minum tea cuci perut tu😭

Bayangkan, kalau sampai saat ini aku minum tea tu. Sedangkan dulu pun, baru minum beberapa bulan sudah kena gastrik dan macam-macam penyakit.

Kalau sampai saat ini mesti lagi teruk aku kena😭. Nauzubillahminzalik! Minta di jauhkan. Kes usus ni bukan benda simple kalau bocor/luka/bengkak

Aku endak sanggup bayangkan. Paling teruk dulu masa belasan tahun pernah minum. Curi-curi ambil mom punya😅 1 malam 1 hari sakit perut tapi endak membuang.

Memang lemas eh badan😭

Syukurlah aku kenal 9 jenis herba yang telah disatukan. Digabungkan agar lebih power.

9 jenis herba yang terkandung dalam herb lax

✅ Buckhorn bark – melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan kelembapan kepada usus

✅ Licorice root – membantu proses detoks

✅ Fennel seeds – mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus.

✅ Anise seeds – merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

✅ Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik

✅ Blue malva flower – membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit

✅ Culver’s root – membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma

✅ Alfalfa leaf – membersihkan usus, darah dan hati.

✅ Senna leaf – merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

Bila baca 9 jenis ramuan herb lax, aku sedar. Herb lax bukan untuk yang kerap sembelit atau mau kurus.

Herb lax bagus untuk alcoholic, kembung perut. Try baca 9 jenis ramuan tu. Mana tau kamurang ada ciri-ciri yang perlukan sebotol herb lax ini?

Mana taukan? Bah.. thank you baca sampai sini💋