Jom Mudahkan Urusan Orang Lain

Happy Indipendente Day Malaya. 60 tahun Merdeka. Adakah merdeka itu dalam jiwa kita?

Datin sendiri endak sedar macam erti kemerdekaan bila umur makin meningkat ni. Kalau dulu erti kemerdekaan datin : kibar flag, berbaris, nyanyi lagu2 patriotic😅

Nowadays in 2017, macam jarang sudah orang buat macam tu. Is it people to busy with their life ?

But, when I always dengar cerita orang yang travel overseas. Mereka lebih suka memilih peribahasa “hujan emas di negara orang, hujan batu di negara sendiri. Bagus lagi di negara sendiri” so, i think my country is still not bad ba.

Eyalah. Sifat manusia. Sedangkan semut di pulau sebelah kenampakan, tapi gajah depan mata endak nampak😂

Apa bah aku merepek ini😅

Today is Shaklee closing day😍. Hari terakhir boleh sign up member dengan special price vita c.

Actually tak mau cerita pasal tu. Sebab saya sudah siap closing😍

But, i want to talk about, how we memudahkan urusan orang lain and then urusan kita dipermudahkan.

Erk.. Saya kalau boleh ingin semua urusan dipermudahkan. But, sometimes ada orang yang susah betul mau berfikir pasal orang lain. Kerana urusan si A endak settle sama datin. Sampai urusan datin endak dapat settle pada si B.

Sedih juga bah kalau gitu. Kerana membantu si A, terpaksa si B kena hanging😭

Berbelit-belit pulakan. Saya sering kecewa sesetengah orang, meremehkan payment bila sudah ambil barang. Kaya mana pun ko show sama saya kalau begitu perangai. Susah mau tepati janji, susah saya mau hadam🤔.

Kenapa bagi barang dulu kalau orang tu endak bayar? Ok!! Ini saya mau hempap juga diri sendiri! Tapi, that person always janji and janji bah. Paling bikin malu sama dia. Show of on FB. Ke sana ke mari. Makan sana makan mari but. Hutang sikid pun tak mampu bayar

Tapi, mulut bukan main kaya😂

Cool down datin!!

Hatiku endak merdeka hari ini!!

Aku mau closinglah girl! Takkan orang kayo macam ko endada online bankin?😅

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s