My 1st Story with Shaklee

Ellysha Huda di beri nama yang bermaksud petunjuk yang mulia. Anak pertama, anak yang di tatang bagai minyak yg penuh.

Tapi, kudarat seorang ibu muda, ibu yang belum tau apa2 tentang penjagaan anak dan badan. Saat mengandungkan sampailah berpantang Ellysha Huda, saya mengalami komplikasi yang sangat teruk.

Tida mau ceritalah pasal mengandung sebab kalau bole tida mo ingat dan tida mo alami lagi komplikasi semasa hamil macam tu😭

Saya bersalinkan Ellysha Huda dengan kaedah 'paksaan' secara normal. Banyak jahitan😭

Lepas balik rumah, boleh pula yayang kena kuning yang tinggi. Ibu muda, tiada pengalaman. Anak tidur pun saya biarkan saja. Day 1-day 5 masih boleh tahan. Tapi mau seminggu tu, saya rasa mau meroyan suda.

Paling terukkan, jahitan epi saya tu macam tertanggal😭 sebab terlalu aktif bah. Siang p klinik cek kuning Ellysha Huda, malam pula dia tida tidur. Berjaga siang dan malam.

Saat jahitan di bawah tu pedih2 saya baru sibuk cari penawar. Sebab semua cakap jahitan tu boleh sembuh within 1 week tapi saya mau masuk week kedua ni makin sakit pula.

Mencari penawar di FB dan blog, asal jumpa sharing orang mesti

"Set Berpantang Shaklee"
"Set Berpantang Shaklee"
"Set Berpantang Shaklee"

Saya pun try salah satu produk shaklee iaitu Zinc Complex. Makan sehari sebiji. Lepas tu seminggu kemudian, boleh membuang dengan normal, jahitan pun tiada suda sakit2, paling heaven saya boleh duduk secara normal!!!!

What a wonderful day😍

Zinc Complex tu kan makan untuk 4 bulan, sebelum habis zinc complex suami perasaan jerawat pasir di belakang dan muka saya tiada sudah!!

And i start to JATUH CINTA with shaklee!!!!!

Puasa July 2014, saya berniat mau puasa sebulan. Sebab masa pregnant Ellysha morning sickness saya teruk betul sampai tida dapat puasa.

Seperti biasa, saya akan google dulu dan tengok review orang. What is the best supplement for breastfeeding mom.

Keluar lagi

"Set Breastfeeding Shaklee"
"Set Breastfeeding Shaklee"
"Set Breastfeeding Shaklee"

Akhirnya saya decide mau ESP, sebab ESP memberikan tenaga, rasa kenyang yang lama, elak gastrik dan paling penting PEKATKAN SUSU IBU[ini yang saya cari]

Beli ESP+Membership sebab mau dapatkan harga member😍

Day 1 try sudah jatuh cinta sebab penyediaan ESP ni simple.

Day 2 saya perasaan yayang lepas menyusu dia terus tidur

Masa berpuasa, walaupun saya breastfeeding yayang tetap kenyang dan tidak kuat nangis!

Dalam hati, punya best ESP ni. Kulit yayang yang dulunya beruam pun makin licin, makin putih dan makin gebu😍

Lepas puasa, raya pula. Dah puasa dah raya berat still macam mengandung😂

So saya top up lagi supplement lecithin dan Alfalfa complex. Dimana di sinilah bermulanya saya terlalu jatuh cinta dengan produk shaklee sampai saya terpaksa share kebaikannya dengan orang lain.

4 supplement ini mengubah persepsi saya terhadap vitamin!

✅ jahitan EPI sembuh
✅ jerawat pasir tiada lagi
✅ air susu pekat
✅ kulit anak gebu dan tidak beruam
✅ masalah wanita diselesaikan😍
✅ berat badan makin menyusut
✅ tiada rambut gugur

Alhamdulillah kerana 4 produk ini, membula mata saya untuk try lebih banyak kebaikan produk yang lain dan paling best dapat amalkan produk shaklee dengan konsisten secara FREE

Thank you yayang sebab lahir dalam keluarga ini. Engkaulah hadiah yang terbaik dalam hidup umi dan abah

Umi doakan, yayang jadi anak yang solehah dan bijak dunia akhirat.

Amen

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s