Bersalin Secara Pembedahan Setiap Tahun

Sharing ini dari salah seoranh sideline datin. Seorang isteri dan ibu yang luar biasa. semua ibu-ibu luar biasa bah kan? 

tapi datin rasa dia terlebih amazing. why?

setakat ini, ini pertama kali datin jumpa ibu bersalin setiap tahun dengan kaedah pembedahan. yeah!! my sideline or Ckay bersalin secara pembedahan atau c-section 3 dari 4 orang anak dia selama 4 tahun berturut-turut. 

boleh fahamkah bahasa datin tu? maksudnya setiap tahun dia bersalin dan 3 kali bersalin secara pembedahan. what a amazing mom😍

jom ikuti cerita penuh dia 

Saya mau share..hari ni genap 7hari sa lepas operation.

Mungkin ada yang tidak tau. Czer kali ini czer yang ke-3 dalam 3 tahun. Mesti tebayang-bayang luka lambat sembuhkan dengan scar lama yang belum sembuh setahun lagi sudah pregnant balik.

So saya memang aim vivix untuk sembuh dengan cepat. Tapi saya tidak sangka begini cepat sembuh. Padahal kali ini czer, paling sakit saya pernah rasa sebab saya buat 2 operation dalam 1 masa

saya start ambil vivix hari pertama lepas operation. Saya mula rasa sakit berkurang pada hari ke-4 dan skala kesakitan semakin berkurang setiap hari. Hari ke-5, saya boleh katakan skala kesakitan saya 3/10 saja. Tidak sangka hari ini, saya langsung tidak rasa sakit [skala kesakitan 0/10]. Macam tidak percaya begini cepat.

So vivix memang AMAZING

Caroline 

Alhamdulillah. tahniah ckay. anda memang ibu yang hebat.

So lepas ni, kalau ada kengkawan yang bersalin secara czer boleh suggest vivix tau. vivix mempercepatkan penyembuhan luka. sebab vivix ni dia repair sedalam DNA kita.

datin pun bersalin secara czer juga. mau taukah ceritanya??

Advertisements

[Masaklah Kau] Ketam Masak Kicap

Balik kudat memang akan makan ketam. well, seafood yang ada di Kudat memang fresh2 belaka. 

Selama ni, asal masak ketam mesti masak sos. tapi kali ni teringin mo makan ketam masak kicap. tapikan selalunya kalau kami masak pun ndak heavy2 bah.. contohnya kalau masak sos, tumis bawang letak ketam dan sos. kalau kicap pun lebih kurang jak cara masak. kalau mau heavy pun datin selalu masak butter crab. memang terbaiklah!!!

kali ni mau makan heavy2. bersyukur kenal detox plan shaklee. walaupun makan tak jaga tapi still berat maintain selepaa detox 3 kali😍

ok.. resepi ni datin dapat dari blogger ketam masak kicap

resepi asal dia pedas, datin modify sikit jak. tak letak gula dan cili.

tapi terlebih garam kot. masin, but still sedap.

datin belanja gambar

sebelum makan datin memang sudah telan lecithin siap-siap sebagai pembakar lemak.

datin tak makan banyak sebab masih kenyang. tapi anak2 memang power gila bab seafood ni.

siapa mau datang kudat boleh contact datin. 

Kenyang Minum Jus Vivix

Happy wekend uolls.. dalam fb saya, saya bahasakan diri sebagai datin. Tapi saya bukan datin tau😜. Itu nama pena saja. So izinkan saya gunakan nama pena sebagai “datin”. Bolehkan? 

Okie.. this sunday rasa malas sangat sebab bangun tidur hp mati ndada charge. Its menses day😣 so datin memang suka bangun lewat sikit masa2 ni. Bangun tadi rasa lapar sangat.. tapi pagi ni ada coaching pula. 

Janji datang jam 8 sekarang dah jam 9.30am. Adoi.. nak berjaya kena tepati masa tau.

Nak breakfast berat sebenarnya. Atau lebih kasar. Craving maggie😂. Tekak datin dah ras gatal sangat mau makan benda tu. Tapi datin tidurkan Ellyah. Sambil tu minum jus vivix datin.


Jus ni datin buat setiap hari ahad. Hari biasa datin teguk saja😂. But sunday is special so datin buat jus vivix ni. Pekatkan? Padahal 1 sudu kecil saja ahh.

Minum sambil ayun Ellyah. Dalam hati, lepas Ellyah tidur aku p makan maggie ni😂

Lepas Ellyah tidur jus vivix tu tinggal ini jak


Mo makan. Rasa mo muntah pula😅, kenyang gila dengan jus ini.

Selamatlah ko perut😍

Alhamdulillah. Selamat dari makan fast food.

Kalau macam ni hari2 buat vivix macam juslah. U kena try tau😍