Selera Anak Berubah

Just because facebook pipol is much sensitive. so I rather write here. hihihi. maybe, the pipol is to sensitive rasa frenlist fb saya, dia saja. huh. tak terfikir kali, apa yg saya cuba cakap itu untuk diri sendiri. hum.. maybe I need Bcomplex. krik krik krik.

ok. selera anak korang pandai berubahkah?

my mom tips. kalau anak ndak makan nasi, buatkan dia bubur. kalau tak makan bubur, bagi nasi. tukar2. tak kira mee,bubur or nasi.

tapi, saya pula buat macam ni. 4 hari anak2 makan nasi+lauk pauk. 4 hari lagi makan bubur + lauk pauk. selalu lauk fav diorang adalah sup ikan + sayur. 

supplement tak tinggal tau. 

nanti karang mau cerita pasal supplement anak pula.

ini breakfast anak2

bubur nasi + sayur bayam + ikan bilis

Semalam ikut demo Tupperware. terpikat pula dengan kegunaan chopper. selama ni, saya chop bawang saja. lepas ni mau try chop benda lain pula. macam mau buat bebola ikan untuk anak2. korang ada resepi?

kalau dah buat nanti saya share.

okie.. that all.. kalau ada mama2 yg ada anak kurang selera makan boleh hubungi saya tau www.wasap.my/60135566683. Saya sedia membantu

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s