Daging vs Mengidam

siapa pernah mengidam makanan yang tidak pernah di makan atau di suka semasa bujang?

masa bujang saya nampak atau terhidu orang makan daging, rasa macam nak muntah saja. yuck!!

pregnant Ellysha. tersuka tanpa sengaja dengan daging. pada asalnya saya makan serunding daging. teringin sangat nak makan daging tapi tak beranikan😂. lepas terasa serunding, saya makan rendang daging kering semasa raya. banyak gila saya makan masa tu. sampai husband cakap “umi cukuplah tu nanti bengkak badan”

1 lagi sebab saya tak nak makan daging. saya akan alergik. dan malam tu boleh tahan gatal2 badan. Alhamdulillah tak bengkak.

lepas tu advance ke sup tulang. dan sekarang dah jadi fav food pula. tapi tidaklah makan setiap hari😂😂

jumpa tulang lembu dia supermarket dengan keadaan isi yg mampat dan fresh. harga pun sangatlah murah.

nak share jugalah resepi sup tulang yang super simple dan sedap

1 kg tulang

1 ketul sup bunjut

2 keping bunga cengkik

2 biji bawang besar

5 inch halia & lengkuas

3 batang serai

2 sudu garam

masukkan semua dalam periuk dan masak dengan api medium. saya masak sampai 3 jam dan lebih lagi sedap.

sedap sangatlah

jangan lupa ambil lecithin dan omega juga. elak dari tekanan darah naik

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s