Tips Kuku Sihat

TIPS KUKU SIHAT

Pernah tak kuku korang rapuh?

.

saya ada habit dulu. suka simpan kuku kaki panjang. panjang yang sangatlahh. makin panjang terasa hebat pula. hahahaha. tapi sering berlaku hujung2 kuku pecah dan begigilah dia. 

I sangatlah tak suka. dah pendekkan pun still rapuh. i tot this kuku is keturunan tau. sebab my mom my nenek pun ada masalah yang sama. kuku pandai rapuh dan sangatlah tak cantik.

tapi sekarang tak lagi. I rasa kuku I lah paling cantik.. cewaaah… 

okie. ini tips yang saya buat ke atas kuku yang jelek transform to biutipul

🍥 wajib rawat kuku 1 week 1 kali. I just DIY je. potong lebihan kuku dan kulit. kira trim😂. bagi yang muslim potong ikut sunnah on friday.

🍥 kurangkan penggunaan spirit atau cat kuku. for my lovely muslimah, jangan cat kuku tau. nanti air sembayang tak lepas😁

🍥 rawat dari dalam. kuku rapu ini disebabkan kekurangan protein dalam badan. so makanlah makanan tinggi protein. saya minum ESP je.

selepas amalkan tips di atas. kuku saya memang tak bermasalah lagi. lagipun sebelum memeluk islam saya sudah stop memakai cat kuku lebih awal. ESP juga banyak membantu dalam pertumbuhan kuku baru dan sihat.

best tau minum ESP. dahlah murah, sedap, terbaik dan berkhasiat.

jom try ESP, nanti umi ajar cara minum ESP paling optimum

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=1728d501a3f6b21fc9c23f45b43a10f7

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s