The Founder Of Shaklee

Dr. Forrest. C. Shaklee mencipta multivitamin PERTAMA di dunia pada tahun 1915. Perkataan Vitalized Mineral disingkatkan menjadi VITAMIN. 

Dari impian seorang lelaki inilah telah mengubah masa depan kita sekarang. Tanpa beliau tiadalah vitamin untuk generasi masa hadapan.

Beliau adalah seorang yang berinovasi dan percayakan kuasa alam semulajadi yang mampu meningkatkan kesihatan manusia.

#faktashaklee #Eagle #ROE #GLC #Lionize

Advertisements

Pregnant Selepas 1 Tahun Pernikahan

Hari ni nak cerita sharing kawan umi masa kerja dulu. Asyik nak cerita pasal umi je. kita cerita pasal kawan umi ya.

.

Selepas setahun pernikahan, akhirnya try set subur shaklee dan berjaya. 

.

Salah 1 produk yang menjayakkannya ialah GLA Complex. 

.

Alhamdulillah. Thank You Allah. Thank You Shaklee. Alhamdulillah.

.

Orang lain pregnant, umi yang excited😍

.

Allah sentiasa melihat pada yang berusaha. Syukur ya Allah. Tahniah dalink.

Korang ada tak rakan yang sudah lama inginkan baby? boleh hubungi saya

ELLY MATIN | 0135566683 | My Vitamin

Turun 1KG 

Alhamdulillah. sejak konsisten dengan ESP. pengambilan carbohydrates dalam seharian memang terkawal. bread, biskut macam rasa muak. nasi 1 meal 1 sudu!! dan berhasil juga experiment ke atas diriku.

.

doakan agar dapat ideal weight pada 15 feb 2017

82.5kg

Daging vs Mengidam

siapa pernah mengidam makanan yang tidak pernah di makan atau di suka semasa bujang?

masa bujang saya nampak atau terhidu orang makan daging, rasa macam nak muntah saja. yuck!!

pregnant Ellysha. tersuka tanpa sengaja dengan daging. pada asalnya saya makan serunding daging. teringin sangat nak makan daging tapi tak beranikan😂. lepas terasa serunding, saya makan rendang daging kering semasa raya. banyak gila saya makan masa tu. sampai husband cakap “umi cukuplah tu nanti bengkak badan”

1 lagi sebab saya tak nak makan daging. saya akan alergik. dan malam tu boleh tahan gatal2 badan. Alhamdulillah tak bengkak.

lepas tu advance ke sup tulang. dan sekarang dah jadi fav food pula. tapi tidaklah makan setiap hari😂😂

jumpa tulang lembu dia supermarket dengan keadaan isi yg mampat dan fresh. harga pun sangatlah murah.

nak share jugalah resepi sup tulang yang super simple dan sedap

1 kg tulang

1 ketul sup bunjut

2 keping bunga cengkik

2 biji bawang besar

5 inch halia & lengkuas

3 batang serai

2 sudu garam

masukkan semua dalam periuk dan masak dengan api medium. saya masak sampai 3 jam dan lebih lagi sedap.

sedap sangatlah

jangan lupa ambil lecithin dan omega juga. elak dari tekanan darah naik

Tips Kuku Sihat

TIPS KUKU SIHAT

Pernah tak kuku korang rapuh?

.

saya ada habit dulu. suka simpan kuku kaki panjang. panjang yang sangatlahh. makin panjang terasa hebat pula. hahahaha. tapi sering berlaku hujung2 kuku pecah dan begigilah dia. 

I sangatlah tak suka. dah pendekkan pun still rapuh. i tot this kuku is keturunan tau. sebab my mom my nenek pun ada masalah yang sama. kuku pandai rapuh dan sangatlah tak cantik.

tapi sekarang tak lagi. I rasa kuku I lah paling cantik.. cewaaah… 

okie. ini tips yang saya buat ke atas kuku yang jelek transform to biutipul

🍥 wajib rawat kuku 1 week 1 kali. I just DIY je. potong lebihan kuku dan kulit. kira trim😂. bagi yang muslim potong ikut sunnah on friday.

🍥 kurangkan penggunaan spirit atau cat kuku. for my lovely muslimah, jangan cat kuku tau. nanti air sembayang tak lepas😁

🍥 rawat dari dalam. kuku rapu ini disebabkan kekurangan protein dalam badan. so makanlah makanan tinggi protein. saya minum ESP je.

selepas amalkan tips di atas. kuku saya memang tak bermasalah lagi. lagipun sebelum memeluk islam saya sudah stop memakai cat kuku lebih awal. ESP juga banyak membantu dalam pertumbuhan kuku baru dan sihat.

best tau minum ESP. dahlah murah, sedap, terbaik dan berkhasiat.

jom try ESP, nanti umi ajar cara minum ESP paling optimum

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=1728d501a3f6b21fc9c23f45b43a10f7

Protein Terbaik Untuk Bina Otot

seperti yang kita maklum, protein yang sihat membantu memberikan otot yang sihat. individu yang sering ke gym perlukan protein yang terbaik dan sihat.

.

dan protein terbaik ialah protein dari tumbuhan. protein yang kualitinya di jaga dan mendapat kajian paling banyak ialah ESP dari Shaklee. 

jom minum ESP agar dapat membantu bina dan jaga otot agar badan tak mengeleber.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=1728d501a3f6b21fc9c23f45b43a10f7