Tukar Kad ATM

Untunglah pemegang akaun maybank, boleh goyang kaki tukar atm yg new sistem tu(ntah apa nama tu, my debit ka paywave.. ntahlah)

kalau kau pemegang akaun maybank dan apa m2u, senang2 boleh tukar thru online saja. 

tapi lain cerita pula pasal atm lain, umi ada 5 akaun bank. yang 3 ekong tu ntah aktip lagi ka tida. malas suda mau ambil tau, dulu buka pun sebab elaun masuk sana.. tak kenang budi!!!

so, umi memang stick dengan 2 akaun ni. of kos maybank aum aum terbaik. dan seekong lagi ni, bsn. sebab umi ramai customer yg dari pedalaman, diorang prefer cari bank bsn. 

mula2 tu malas sudah mau buat, pemalas!! tapi boleh pula kazen umi bank in duit dalam bsn. hadoiii… mo tida mo, kena juga buat atm bsn ni

umi buat di bsn alam mesra

Ellyah, everywhere pun boleh breastfeed.

sampai tetidur tidur bah dia

ok siap.

kalau korang tukar kad di bsn alam mesra, uolls tak perlu ambil number tau.. baris je ikut line sebelah kiri. tapi!! TAPI!!umi ingatkan tanya dulu petugas. 

“miss, macam mana mau tukar kad atm?”

” baris saja ikut line ini”

hahahah… yes baris saja, nanti ikut line itu kita di panggil.. don wori, tak perlu isi apa2 borang dulu.. BARIS SAJA BAH!!

ada 1 abam askar ni, start dari 6 orang depan umi. dia duduk di kerusi tunggu number dia.. bila suda turn umi, sampailah turn dia.. 

petugas bank tu tanya

“eya encik, apa yang saya boleh bantu?”

“saya mau buat atm card”

“owh. itu tak perlu ambil number, baris saja di line ini. kami ada lekat notis d depan tempat ambil number”

nangis tak berlagu abang askar tu.. ko bayangkan bah lamanya dia duduk baru dia mau baris lagi. bila umi tgk, ada 10 orang depan dia.. kesian, itulah nextime mata tu jangan pandang phone je. pengajaran juga, mana pun kita kalau rasa ragu2 kena TANYAAAA!! tak bayar pun kan

okok.. bila kad umi dah siap, kena tukar pin d atm(BARIS lagi)

lepas tu siap!! dah boleh ambil duit 2.6b hahahahahaha…

belanja selfie

busy juga umi semalam(kelmarin), lepas buat atm, g shaklee, lepas tu COD dan balik.. actually kejap saja tu, tapi masa habis di atas jalan.

korang jangan lupa tukar atm card ye

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s