[Tips] Elak Anak Jaundice

Umi mau share tips supaya anak tidak kena jaundice atau kuning semasa lahir. actually tips ini bukan milik umi. tips ini kawan mom umi cerita, masa tu di kitorang sama2 ke emergency sebab anak kurang sihat. tips from kak Jurinah. taukey kelapa sawit kudat😊.

Seperti yang korang tau, baby baru lahir berpotensi kena kuning. ipar umi cakap, baby sekarang bukan macam baby dulu2.. sekarang lahir2 saja kuning suda.. dan dia cakap ini semua sebab pemakanan waktu hamil.. ibu2 moden lebih suka makan makanan yang cepat atau nama comelnya fast food, frozen food, junk food.. semua makanan ini menyebabkan anak kuning..

ya.. ada betulnya juga tu, sebab anak pertama umi. tahap kuning dia sangat tinggi.. masa tu tak kenal sangat supplement2 ni.. bukan tak kenal tapi tak ambil tahu pun.. 

ok, mari umi share sedikit cerita kak Jurinah. actually kami mula2 cerita pasal anak asthma. dia cerita anak dia asma, hospital umpama rumah kedua, akhirnya sembuh oleh omega guard. ok, nanti cerita next entry. 

“anak saya tu semua ada kuning masa baru lahir, kecuali anak bungsu tu.”

“wah.. apa yang sis makan?(I panggil dia sis)”

“itu omega guard tu lah, saya pregnant saja terus makan itu omega guard. betul2 tiada kuning anak saya tu. sampai sekarang bah saya kasi makak diorang omega guard tu”

.

.

ok.. itu di pendekkan cerita sudah tu. tapi isi cerita kami lebih kurang macam tu lah.. masa dia pregnant dia makan minyak ikan.. anak lahir sihat😊. Alhamdulillah syukur.

.

lepas tu terus teringat pada diri sendiri, patutlah Ellyah macam mana pun pusat dia tak tanggal kuning dia tak naik. hari ke 3 cek kuning baru 166, padahal Ellysha dulu hari ke 3 sudah 198. esok naik pigi 2++.

masa pregnant Ellyah, umi ambil full set hamil shaklee termasuk omega guard tu lah. sebab fes pregnant umi ada masalah high BP so tamaulah sejarah berulang lagi. that why sepanjang kehamilan 18-33weeks umi ambil omega guard

umi happy sangat kenal shaklee, selain komplikasi semasa hamil diatasi, komplikasi semasa berpantang pun tiada lagi. bersyukur sangat kenal set hamil.

itulah sebabnya umi suggest dengan kawan2 umi, sesiapa yang hamil dan akan berpantang. sebab umi sudah rasa kehebatan set hamil dan pantang shaklee.

so tips nak anak lahir2 saja kena jaundice, korang boleh iktihar omega guard semasa hamil.

bulan ini ada promosi hebat tau

nak daptkan senang je

hubungi umi di talian [Elly Matin 0135566683]. InShaAllah, layanan tterbaik untuk anda.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s