Ellysha Muntah

musim demamkah sekarang? musim sakitkah? lepas abah birthday hari tu, Ellysha tiba2 muntah. jam 1 am rasanya.. that time, aku tengah kemas semua biz tools.. dia ikuy juga, tengok2.. aku suru tidur dia tak nak..

dan tiba2 muntah. satu malam tu 5 kali dia muntah, sampai akhirnya dia muntah air saja. so pagi tu abah dia bawa ke klinik. lepas tu doktor cakap Ellysha ada tonsel 😢

masa ni dia lemas betul.. aku tanya dia

umi: princess mau makan apa?

Ellysha: ayam

bila masak ayam dia tak lalu nak makan.. sedih!!

aku bagi susu dia tak nak.. 

laki aku sudah warning bagi ellysha makan ubat. eya.. aku bagi, tapi dia tak nak..

aku letak dalam air dia tida mau, letak di susu dia tida mau.. sampai aku stop sebab takut dia trauma.

mula2 tiadalah panas sangat suhu dia tu.. tapi lelamakan, macam makin tinggi suhu dia.. aku tuam juga tapi dia x mau.. aku takut mau paksa, takut dia nangis then habis tenaga.. sebab dia sudah muntah banyak kali, menyusu dan makan langsung tidak mahu.. dia mau air saja..

bila suhu ellysha naik dan dia avoid ubat. tuam semua tu tak dapat.. so abah dia terpaksa keluarkan pool.. sebab ini saja cara untuk dia mau sentuh air.. lepas dari pool tu dia ada menyusu sikit.. penat kot..

Letak kool fever.. di dahi ellyah tu lepas snap pic terus lekatkan balik ke bahagian belakang dia.. tu.. botol air dia.. tak mau susu dan nasi.. 

hari kedua sakit.. so far dia ada bertenaga sikit.. walaupun menyusu 2 3 oz saja.. makan 2 3 suap saja.. mungkin dalam hati ellysha.. apalah umi aku fikir tiba2 bagi aiskrim.. aiskrimkan bagus untuk tonsel.

day 3, ellysha dah sihat.. Alhamdulillah..

macam mana boleh sihat? dia tak makan ubat pun. eyakah makan ubat baru sihat?

ok.. aku memang sedia maklum Ellysha memang akan avoid ubat.. walau dengan apa cara sekalipun kau bagi.. memang akan avoid..

Alhamdulillah supplement pula dia tak tolak.. pelik bin ajaib.. anak pun tau supplement selamat. apalagi kalau supplement itu supplement shaklee..

selama 2 hari ellysha muntah2 dan tonsel.. bila laki aku cakap ellysha tonsel.. aku hilang arah sekejap.. sebab aku tau, anak aku tidak minum ubat..

Ya Allah.. macam mana supaya dia sembuh.. aku tau Allah penyembuh segala penyakit.. tapi kita kena usaha beb.. 

syukur nutriferon memang ada di rumah. so sebelum balik klinkk, aku bekalkan ellysha air nutriferon.. sepanjang hari dia minum air tu saja untuk dia bertenaga dan matikan bacteria.. ada juga aku susukan dia tapi 1 hari tu 1 botol ja..itu pun aku tak isi susu, aku letak meal shake je..

walaupun dia tak makan tapi dia masih ada upaya.. ada tenaga..  

esoknya dia tida muntah sudah.. tapi aku still kasi air feron dia.. 1 aku bagi makan direct, 1 lagi aku rendam dalam air..

hari ketiga, dia kembali seperti biasa sudah.. Syukur Alhamdulillah. terima kasih ya Allah.. terima kasih shaklee

hubungi saya sekiranya anak anda ada masalah tak suka makan ubat. jom iktihar dengan supplement yang lebih natural. 0135566683 elly matin

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s