[Trip] Kundasang Sabah

Last week masa merdeka kiorang saja2 habiskan masa di tempat tinggi dan sejuk. walaupun pada masa tu aku closing Shaklee.. Alhamdulillah coverages di sana ok..

pada asalnya ku nak stay rumah then malam nak windows shopping.. tapi laki dah ajak.. lagipun lama juga tidak pigi sini.. mau setahun suda..lol…

dulu2 masa kecik2 aku eksited pigi hot spring poring.. mandi madah.. tapi sejak jadi mama budak dan umur dah lanjut😂.. rasa macam malas pula p sanaaa..ajak ank pun malas..ala anak aku bukan reti sangat benda tu…kecik lagi diorang..

so seperti biasa kami akan stay kundasang. dan jalan di kawasan sana..

Perjalanan kiorang

1. sampai kundasang 3pm ody. sampai jak terus lunch.. lunch bawak dari rumah.. then beli chicken wings panggang yang tidak pernah kecewakan hamba.. Sedap gilaaa…

2. cari homestay, datang kundasang kalau nak stay hotel atau resort macam 1 kesalahan..hahahah.. bukanlah bah.. tapi macam laki aku cakap datang sinI mau rasa suasana kampung.. tidur di rumah kayu dan sejuk2 memag best..lagipun view homestay lagi perfect tau.. sebelum ni asal datang kundasang mesti pilih homestay yang menghadap mt.kinabalu.. tapi kali ini kitorang pilih pula bahagian menghadap pekan kundasang.. 

3. cek in homestay. Sunduan Lodge. Atas bukit.. maybe dalam paras 0.1% dari mt.kinabalu..

4. mandi, siapkan anak, solat dan kami pun keluar ke pekan ranau dan jumpa uncle laki I..

5. balik dari kg ranau.. kompom beli durian.. 1 tapau RM5.. tapau dalam tu masih fresh dan betimbun bah.. kenyang of kos..

6. esoknya awal pagi p desa farm.. antar benda wajib kau kena visit kalau pigi sini.. boleh makan ice cream fresh, susu fresh.. macam newzilend gitu..layanlah gambar kami ni

amboi ellyah.. pantang terlepas..

tuan rumah homestay.

wajib minum susu ni.. eh.. ada flavor baru.. tunaaa… coffee.. laki aku cakap memang sedap.. coffee campur susu.. lemak.. dan tiada terasa kafin.. eyakah?

itu saja perjalanan kami.. lepas 2 jam di sana, kami balik homestay packing barang dan balik kk.. sempat jugala beli sayur2 febret aku.. bukan 1 bukan 2 tapi banyak.. 

till we meet again Kundasang

ESP Wajib untuk dibawak mana2..standby utk isi perut.. bila2 masa nak bancuh.. selalu jejalan mesti susah nak cari tempat makan yg sesuai.. especially kalau dengan anak.. ESPlah penyelamat dari di setang gastrik dan lapar..

awak nak ESP? di Sabah? boleh2.meh pm Elly 0135566683. actually seluruh malaysia aku cover.. pernah pos sampai ke aust lagi tau..

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s