KAHAK VS OMEGA GUARD

KAHAK!!!! Perkara yang aku takuti.. dan aku yakin korang mak-mak pun takutkan? rasanya setiap hari nampak kawan-kawan fb anak mereka warded. sedih. aku ingin bantu kamu. aku pernah alaminya. izinkan aku share ya pengalaman anak berkahak. semoga bermanafaat bagi korang.

Anak pertamaku Ellysha Huda, rasanya orang lebih kenal dengan yayang. Biarpun dia anak pertama aku tinggal-tinggalkan masa baby tau. anak perlukan kasih sayang tapi aku kerja dari awal pagi sehingga 12 am. 7 hari seminggu. sisa-sisa masa yang aku ada untuk dia hanyalah pada waktu tidurku. 


Dia nak manja, dia nak di peluk dan dia nak di sayang. aku sayang, aku nak semua tu. tapi aku tamak!!! aku punya segalanya, seorang suami yang mampu berikan kecukupan harian pada aku. tapi aku tamak!! aku nak gaji sendiri!! aku bangga dapat gaji ribuan ringgit. aku tamak dan akhirnya anak aku tidak mendapat penjagaan dan perhatian.

Walaupun sepanjang bekerja, anak aku masih mendapat susu ibu. tapi tidak samakan dengan direct bf😢

di jadikan cerita. masa umur ellysha 9 bulan dia demam teruk. teruk yang sampai keluar ruam. lepas tu ok, lepas tu tak ok. 2/1/2015 aku resign sebagai site engineer. bulan 12 dapat tawaran site engineer dengan gaji lebih dari 5k. merasa juga sebulan 😂..

ellysha selalu demam dan selesma serta batuk bila nak cecah setahun. aku consider gigi tumbuh. berat 10 bulan 10kg, timbang 1 tahun 9.5kg. start dari dia birthday tu berat dia makin drop sampailah ke 7.5kg

macam mana tak turun. dia secara automatik stop bf(umi sedih tau nak), batuk, demam on off dan kahak terlalu banyak. aku pernah bawa dia ke emergency likas. masa tu husband aku kerja jauh. dia habis kerja dalam jam 7pm, jarak tempat kerja ke rumah ambil masa 1jam lebih. agak2 laki sampai rumah dalam 9pm. kami sampai emergency dalam 9.30pm. anak aku dah sejuk dah nangis dan sudah 2 jam kami tunggu tak di panggil-panggil oleh petugas.. tepat jam 12.30am aku ajak laki balik..

start dari itu, kahak anak aku makin teruk.. menyusu saja muntah, makan saja muntah.. masa tu aku tiada pengalaman bab2klinik ni. sebab kami laki bini kalau boleh tak nak anak di hantar ke klink swasta. bukan sebab kekangan duit tapi laki aku cakap, klinkk swasta punya dossage ubat lebih tinggi. so takut anak tak boleh terima dossage hospital.

datang lagi ke hospital tapi waktu siang kot. lupa2 ingat. arh.. masa tu doc cakap tiada asma ok saja ni.. kahak ja perlu kasi keluar.. kita neb la.. aku eya eya saja ar.

bila nampak neb tu di guna orang dan di letak balik tanpa sterilize. makkkkkk… aku tak sanggup.. tapi aku neb juga ellysha.

ingatkan dah neb makin ok. makin teruk lagi kahak.

dan

akhirnya aku beli omega guard. aku tawakal. lagipun anak aku dah setahun 1 bulan masa tu. dah boleh makan omega guard dan dah start susu formula.

day 1 makan omega guard

dia muntah segala kahak yg ada.. hijau2 lagi. ada senang sikit menyusu dan makan

day 2 makan omega guard

sama macam day 1.

day 3 

aku lupa yg dia ada kahak.. hidung kering saja.. tiada bunyi di dada suda.. dan tida muntah2 lagi..makan dan menyusu eperti biasa

di situ aku betul2 rasa hebat omega guard ni.. apa2pun OMEGA GUARD sebagai asbab dan semestinya penyembuh hanyalah Allah.. tapi kita harus berusaha untuk sembuh.

antara yang rasa kehebatan omega guard

nak omega guard? nak iktihar dengan omega guard?

boleh hubungi saya

📲0135566683

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s