[REVIEW] Terima Kasih Basic H

rumah yang aku tinggal jenis apartment. its normal and important untuk orang2 macam aku ni letak kipas penyedut udara. ini salahlah ventilation paling sesuai.. kot?bukan tidak boleh buka tingkap.. tapi kalau kau masak asap tu tak keluar terus kalau tiada kipas ni.. aku dah lama nak sental.. 

1 tiada masa yang betul2 sesuai.. then bila aku sental memang payah nak gosok.. tak tefikir pun spray basic H..

2 kipas ni terlalu tinggi, kau bayangkan berat 90kg nak naik tempat tinggi mcm ni.. its almost 10feet bah..aku takut bila aku naik karang roboh pula tempat stove aku tu.. but since my weight is drop.. dan ada keyakinan utk naik, aku naiklah..

3 anak aku memang susah nak tinggal..kau bayangkan aku berak pun diorang duduk depan jamban tunggu aku.. wt fish.. 

and today, I tiba2 tefikir nak panjat juga benda ni..since production dia dah hampeh.. masak asap kepul2 pun dah tak boleh nak sedut.. and 1more thing.. bikin naik bill karan saja kalau berat betul blade kipas bepusing..

aku naik dan sental, minyak tu senyum2 je dengan aku.. tambah kotor adalah.. teringat kat basic H.. ambil dan spary.. aku biarkan 2 minit.. sental lagi.. yeah.. I did it.. 

even tepi2 blade tu pun senang jak aku gosok2..padahal basic h tu lama suda bah ada dalam rumah.. cuma spary tu tikus gigit.. so baru2 ni dapat spary baru.. tu la baru dapat buat.. I think this kipas tidak dibersihkan over then 1 year.. last dibersihkan is raya puasa last year..

apa tida naik bill karan kami.. huh.. 

u see gambar di bawah ni… ni aku sental2 then tak dapat..

kotorkan? ada kesan aku lap kat bawah tu.. tapi memang agak susah nak sental.. melekit.. bila spary saja guna basic h.. wow..havoc. 

gambar ni pula after basic h and I sental.. senang je uolls… tiadalah takut sangat nak panjat.. sejak berat badan dah kurang, I memang ada keyakinan diri yg tinggi.. thank you shaklee

bersihkah? kurang bekilatlah.. but at least tidaklah kotor macam tadi.. ini pun masih nak sental tapi Ellysha dah bangun.. dia tak nampak uminya atas katil.. automatik menangis.. nangis macam kena pukul.. takut adik bangun.. I lompat je dari meja stove(build in) tinggi tau.. paras pinggang I.. esok kalau Anak lewat bangun I nak sental lagi.. hihihi.. ketagih pula aku..

aku letak basic h dalam bekas tu hah.. dulu ada botol spray khas shaklee.. tapi mak cik T p gigit.. masa tu kitorang tak tinggal di sini lagi.. just singgah2 je..botol ni beli kat watson RM1..1 botol ni letak 5 titik basic h dan penuhkan dengan air..

aku guna botol ni utk spray tandas kalau lepas melabur😂

sekian sajala ceritaku hari ini.. nak basic h? nak try basic h? boleh bah.. just give me a call atau wassap 0135566683.. 

konfom tak menyesal beli.. sebotol ni tahan 1 tahun.. rumah aku kecil je..

selain tu mau tepej juga testimoni kawan2 yg guna basic h

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s