[Masaklah Kau] Ayam Grill Kuali

Aku kalau orang tanya nak resepi. aku tidak tahu mau tulis apa mau bagi apa.. jenis aku suka campak2.. that why kalau buat kek jarang jadi..hahaaha…

Hari tu memang teringin nak makan ayam grill.. tapi oven di kudat.. bila aku balut pakai foil jadi ayam steam pulak.. so bebaru ni aku g Mr.Diy beli tempat alas periuk or etc.. ala yg besi2 bah.. so aku pun projeklah benda tu masa jumaat… semalam…

aku tak sempat perap ayam tu.. haku malas kak..hahahha.. 

so kalau korang mau try ayam grill atas kuali boleh try resepi campak2 aku ni

bahan2 dan cara2

of kos cuci ayam bersih2 then keringkan.. aku letakkan atas grill utk aki grill tu..

ayam salut dengan black pepper(benda ni kau hagaklah sendiri, kau nak pedas bubuh banyak taknak pedas jangan letak banyak), sedikit garam. salut2 and jangam lupa cucuk guna garfu ayam tu.. untuk serap salutan yang ada. tuang 1/2 sudu olive oil

panaskan kuali, letak grill dalam kuali. aku letak 1 sudu minyak dan letak 1 sudu air. sekarang dah boleh letak ayam atas grill tu.. tutup kuali.. bila dengan macam meletup letup boleh tebalikkan ayam.. InSha Allah dalam 15 minit masak

untuk sayur pula, aku suka letak sayur yang banyak.. oppss..sayurkah?

dalam sesi aku ni, aku letak lada bengala merah dan hijau, daun salad dan timun


try to eat clean. minyak bersukat, sayur yg banyak dan kurangkan pengambilan carbo.

Nak bagitau ni…. bulan ni kitorang ada promosi ESP.. ESP memang best kalau nak try eat clean.. ESP avoid kita untuk ambil carbo lebih.. 

ESP Beli 6 Percuma 1 atau Beli 2 Diskaun 5%

Call atau Whatsapps Elly 0135566683

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s