Chicken Wings 

Chicken wings hum.. part ayam paling bahaya.. kalau tak detox kita berpotensi dapat macam2 penyakit.. saya kalau di kk memang jarang sangat makan benda ni.

Tadi tengok program Home Food Rescue. Channel korea, chef tu cakap kalau nak masak chicken wings kena hati2 sebab part ini busuk. lol.. so trick dia ajar..
kalau nak nyah bekukan sayap ayam tu tak boleh secara paksa. ala yang macam kita selalu buat tu.. rendam dalam airkan? kalau my mom siap kasi air panas lagi 😂. 

chef ajar. kalau nak masak sayap ayam, jangan terus letak di sink lepas keluar freezer. letak dalam chiller dulu sampai ais cair, untuk elak ayam berbau. bekuan ais tu yang menyebabkan ayam bau hanyir. ais dah cair baru bawa ke sink untuk bersihkan.

Semua orang suka makan chicken wingskan? so rajin2 detox tau.. 

Saya pengedar Shaklee di Kawasan Kudat 😍

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s