Laki Aku Suka Mengemas

Aku ada laki yang ringan tulang. suka sangat mengemas dan nak semua tersusun. aku? aku bukan tak nak kemas. tapi aku busy dengan 2 kenit ni. aku kemas sini, sana dibongkarnya. tadi laki aku kemas bahagian dapur. hampir separuh lori dibuangnya barang. bila aku tanya kenapa buang, nanti sis dia gunaka apa. dia just jawap “rumah kita suka hati kita nak buat apa”lol.. okok.. back to the story.

laki aku bab kemas rumah memang dia hebak. aku tak boleh fight u know. sampaikan my mom puji2. akukan bukan rajin sangat. cuma aku tak suka dapur bersepah. sampah buang sembarangan. pinggan mangkuk tak cuci. nasi basi. dan asal namanya dapur kotor aku tak suka.. TAK SUKA!!! aku geli. mom aku tak ajar pun lepas makan letak je pinggan kat singki. so ini big reason aku malas nak masuk dapur. aku tak minat benda yang tak sistematik. TERUTAMANYA SAMPAH!!

semoga aku menjadi umi yang reti jaga anak. semoga aku menjadi roll model terbaik utk anak2 ku. taknaklah, anak ikut perangai mak lepas makan terus letak pinggan kat sink. siapa nak cuci? ada maid ke? tunggu tikus datang kot😏

tolong jangan jangkit aku 😂😂😂

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s