Eh.. Sombongnya dia.. Malasnya dia..

Pernahkah kena cakap sombong? Malas? ala.. bagiku perkara biasa suda benda tu 😂. pasai pa?

Macam ni, aku selalu dahulukan anak baru orang lain. apa2 aku buat based on anak. kalau aku tak masak tak mandi tak makan tak cuci kain sebab anak aku perlukan perhatian.

especially bila ada kanak2 lain di rumah selain anak2 aku.. aku memang susah nak keluar bilik dan memang susah nak buat apa2. ini permintaan somi tercinta tau.

aku bukan tak nak bagi mereka berkawan. cuma taknak bagi rapat sangat. anak aku jenis tak boleh SHARE menan dengan kanak2 lain. atau anak pertama aku pantang bila adik dia di sentuh oleh kanak2 lain. so aku kalau ada budak kecil selain anak aku.. memang aku kurang galakkan anak2 aku main bersama.. apa lagi kalau tinggal bersama 😭

So kesimpulannya. aku masak dan aku kemas rumah bila anak aku tidur je. TAPI.  bila anak aku tidur di kacau dan masa tu aku tengah sibuk.. memang macam nak mengamuk je tau.. apaboleh buat..

penjagaan anak pula.. aku memang tak bagi share barang anak aku dengan budak lain. terutamanya bab makan sama2 boleh tapi pinggan manggkuk dan sudu serta gelas yang sama TAK BOLEH. share2 baju bagai aku memang tak boleh.. aku boleh kalau baju tu anak2 aku dah tak ambil balik. serius aku tak boleh kasi.. share menan pun aku tak galakkan sangat.. karang anak aku gigit anak kau.. naaaa… tak nangis kau..

yang penting. jangan ambil mainan yang anak aku pegang kalau tak nak anak kau di ngaap…hahahaha..

so kalau jumpa spesis macam ni jangan kutuk dia.biar je.. itu utk kebaikan anak2 dia. lainlah cakap demi anak tapi kau joli sana sini anak kau melalak di rumah orang lain jaga. itu tak molek noh. bagi aku biar orang cakap apa pun yangvpenting aku tau apa aku buat dan husband aku pun tau apa aku buat. semoga mak2 yg hot ini sentiasa di berkati 😉

duit raya tahun ini 😏✌

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s