Bells Pasly Fighter

Assalamualaikum…salam sejahtera..semoga anda semua berada dalam keadaan sihat hendaknya..

Disini saya mau berkongsi sedikit pengalaman saya tentang sejenis penyakit yang hospital pun tidak dapat bantu dari segi ubat dan doktor sendiri pun tidak tahu penyebab penyakit ini boleh terjadi..

Mungkin anda pernah dengar Bells palsy..apa itu bells palsy???  Dia adalah sejenis penyakit seakan akan strok..tapi sebenarnya bukan strokk..

Bila terkena penyakit ini muka seperti bengkak sebelah..bila senyum sebelah bibir saja yang berfungsi …hidung sebelah tidak berfungsi sepenuhnya, begitu juga dengn mata tidak dapat tutup dan anak mata tidak bergerak..seolah olah mati sebelah muka…bila d hayati betul2 muka sebelah terjatuh kebawah sedikit daripada muka sebelah yg normal itu…

Kepala akan tiba-tiba rasa sakit yang teramat..telinga tidak dapat terdengar bunyi kuat …bila makan makanan tumpah begitu dengan juga air…

Apabila muka sudah sudah jadi macam ini apa yg anda fikirkan?? Aku cacat sudah ka??? Pergi hospital apa doktor bagi?? Ubat tahan sakit untuk 3 hari..selepas tu buat appoiment minggu2..

Disahkan bells palsy dan d nyatakan tiada ada ubat yg hospital boleh bagi..hanya fisioterapi minggu2..itu pun bergantung pada nasib…doktor pun cakap mcm ni!! “Sekiranya dalam masa 6 bulan x ada perubahan maka muka puan akan kekal seperti ini hingga akhir hayat.”
Dapat tak anda bayang kan perasaan saya waktu itu?? Hanya Allah yang tahu..di tambah lagi waktu itu saya baru lepas bersalin secara pembedahan..mana menahan kesakitan beranak..mau jaga baby lagi…tahan sakit lagi…masyaAllah…hampir berputus asa sudah saya…sampaikan suami ku pun aku x mau dia dekati aku sebab aku malu dengan muka aku..dan bermacam-macam di fikiran aku..

Mama saya jauh di Sabah dan saya pula tinggal di Sarawak. Sokongan mereka di Sabah dan suamiku saja penguat semangat. Walaupun rumahtangga kami hampir runtuh kerana saya tidak terlalu stress dan saya putus asa untuk merawat penyakit ini. Saya tidak bergaul lagi dengan orang lain. Syukur suami seorang yang penyabar.

Sehinggalah mama saya di Sabah call dan cakap

“Atie kenapa bah ko ni…mana sudah iman kau?? Kenapa mama dengar ko macm org x betul suda??

Sedangkan doktor cakap tiada ubat, tidak dapat pulih

Ya Allah atie…kenapa ko cakap begitu umpama org tidak berTuhan..Doa dan Allah penyembuh segala penyakit…”

Saya hanya mampu menangis. Semalaman memikirkan kata-kata mama. Dan akhirnya saya berusaha mencari maklumat di google mengenai Bells Palsy. Akhirnya saya jumpa 1 artikel tentang penyakit ini.

Saya juga terjumpa supplement di cadangkan iaitu Vivix Shaklee. Tengok harga, di luar kemampuan saya. Dah tu by pos pula, takut di tipu. Saya mencari dan terus mencari sehingga terjumpa artikel seorang penghidap Bell’s Palsy dan consume B-Complex, OstrMatrix dan Lecithin kerana tidak punya bajet yang banyak. Tapi masih ada keraguan untuk membeli kerana ianya melalui pos.

Syukur. Allah bukakan jalan untuk saya. Ada seseorang sharing pasal Shaklee dalam group yang saya join dan dia member Shaklee iaitu Elly Matin. Tanpa berfikir panjang saya terus wassap dia. Masa itu dia baru saja bersalin secara pembedahan, saya sempat nasihat dia. agar tak jadi macam saya.

Dia pun maklum kat saya dia pengedar dan consumer Shaklee. Dan dia sedia membantu saya. Dengan penerangan yang diberikan, saya pun start beli B-Complex & OsteMatrix. Masa itu, walaupun kesempitan wang ringgit saya usahakan juga. Terlalu banyak tempat berubat sehinggakan mama saya pun turut menghulur.

Percaya atau tidak..selama 2 bulan lebih saya fisioterapi sikit pun tiada ada perubahan..saya telan supplement Shaklee 3 hari sudah ada perubahan positif

๐Ÿ“Œ Mata boleh pejam
๐Ÿ“Œ Kening dapat rasa
๐Ÿ“Œ 2 minggu kemudian, senang sudah makan
๐Ÿ“Œ Saya dapat senyum

Anak tua tegur “mama, muka mama tida senget sudah”

Dengan percaya atau tidak saya cepat2 perhati muka. siap selfie๐Ÿ˜. YaAllah, Kau sudah pulihkan aku. Terima Kasih Ya Allah. Allah hantarkan asbab Produk Shaklee[Bcomplex dan Ostematrix] untuk aku sembuh.

Terima Kasih Keluargaku, atas sokongan doa dan kewangan untuk membantuku.

Terima Kasih Shaklee. Tanpa keraguan bersama mu.

Kuasa Allah berikan pada saya untuk menyedarkan saya tentang kesihatan, kalau Allah mau tarik sekelip mata saja..so bagus lagi mencegah daripada merawat..jangan sengsara dulu baru mau percaya sesuatu…Allahualam

Saya Pengedar Shaklee
Saya Pengguna Shaklee
Saya Merasai Shaklee Effect

Atie Hayatie
Pengedar Kawasan Kuching

*gambar pertama normal dan gambar kedua terakhir kembali normal

image

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s