Jaga Diri, Jaga Apa yang Kita Makan

2 dari 3 rakyat malaysia menghidap diabetis
—–
Scary
—–
Hati2 dalam pengambilan makanan dan minuman harian, kalau tak mampu kawal iktihar supaya dapat uraikan gula dalam makanan
—–
Ada minuman 3 in 1 yang tengah femes di abad ini. Sungguh mampu mengubah apa saja.. tak cantik jadi cantik, ibu mengandung di galakkan minum, ibu menyusu di cadangkan untuk ambil. Sampaikan orang diabetis diberikan.. at the end, masuk sepital kena diabetik
—-
Hati2, apa yg kita minum, yg kita beli dan yg kita jual. Benarkah benda tu bagus untuk c pemakai. Adaka kajian makanan itu untui c pemakai.
—-
Contoh ; kufi yang bagus untuk ibu hamil. LOL. Are u kidding me? Dah sah2 kufi tak baik. Even minuman milo 3in1 pun doc tak galakkan tau!!!!! Minum2 dah tak nak tidur waktu malam. Boleh menyebabkan HB jatuh. Tak takutke? So ibu2 hamil, sila hati2 apa anda minum dan makan.

Contoh ; ibu menyusukan badan digalakkan minum kufi. Always claim, anak susah nak poo. Salahkan sayuran dan buah2an. Tak sedarke kufi yg di ambil boleh menyebabkan anak sembelit. Mama jaga makan dan minum. Pilih supplement terbaik untuk diri dan anak.

Contoh : good for diabetik, apa lagi orang yg diabetik kemaruk nak minum kufi borong banyak2 sampailah masuk sopital sebab gula tinggi. Kesian.

Saya nak habak hang.. pilih supplement bukan macam pilih baju tau… pastikan diuji secara klinikal mengikut kondisi amda 🙂

salam sayang saya peminat tegar minuman sihat Vivix 😉

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s