Set Mighty 3 Gems VS Puasa

Ramadhan hampir menjelang, stamina dah ada? Badan dah kuat? In Sha Allah.. saya dah buat persediaan awal ibadah puasa tahun ini. Saya tak dapat full detox tapi half detox dah buat. Stamina juga dah boleh berpuasa untuk sebulan. In Sha Allah.

Antara supplement penting saya sediakan semasa puasa ialah;

Set Mighty 3 Gems menawarkan sarapan yang sihat dan berkhasiat untuk memulakan hari. Ramai sebenarnya yang tak sedar bahawa sarapan merupakan rahsia untuk kekal sihat dan bertenaga sepanjang hari. Oleh kerana kurangnya kesedaran itu, pengambilan sarapan seringkali diabaikan.

Akibat tidak bersarapan, anda mungkin:
– Tidak dapat memberi tumpuan untuk masa yang panjang serta kurang peka
– Mengambil masa yang lama untuk bertindak balas terhadap sesuatu perkara
– Produktiviti kerja yang menurun
– Kandungan gula dalam darah yang rendah

Apa yang terkandung dalam set ini?

1. ESP
Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

image

2) Meal Shakes
Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Meal Shakes Shaklee juga mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

image

3) Performance Drink
Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air. Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

image

Kenapa Set Mighty 3 Gems perlu jadi menu pilihan untuk bersarapan?
– Membekalkan tenaga untuk cergas sepanjang hari
– Membantu dalam meningkatkan tahap kepekaan dan penumpuan
– Memelihara kesihatan secara menyeluruh

Selain itu, saya juga sediakan supplement lain. Seperti set breastfeeding untuk saya, set kanak-kanak untuk Ellysha dan Set Lelaki untuk suami

Hubungi saya untuk dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
Facebook : Elly Matin
WA : 0135566683

Advertisements

Set Mighty 3 Gems VS Puasa

Ramadhan hampir menjelang, stamina dah ada? Badan dah kuat? In Sha Allah.. saya dah buat persediaan awal ibadah puasa tahun ini. Saya tak dapat full detox tapi half detox dah buat. Stamina juga dah boleh berpuasa untuk sebulan. In Sha Allah.

Antara supplement penting saya sediakan semasa puasa ialah;

Set Mighty 3 Gems menawarkan sarapan yang sihat dan berkhasiat untuk memulakan hari. Ramai sebenarnya yang tak sedar bahawa sarapan merupakan rahsia untuk kekal sihat dan bertenaga sepanjang hari. Oleh kerana kurangnya kesedaran itu, pengambilan sarapan seringkali diabaikan.

Akibat tidak bersarapan, anda mungkin:
– Tidak dapat memberi tumpuan untuk masa yang panjang serta kurang peka
– Mengambil masa yang lama untuk bertindak balas terhadap sesuatu perkara
– Produktiviti kerja yang menurun
– Kandungan gula dalam darah yang rendah

Apa yang terkandung dalam set ini?

1. ESP
Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

image

2) Meal Shakes
Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Meal Shakes Shaklee juga mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

image

3) Performance Drink
Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air. Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

image

Kenapa Set Mighty 3 Gems perlu jadi menu pilihan untuk bersarapan?
– Membekalkan tenaga untuk cergas sepanjang hari
– Membantu dalam meningkatkan tahap kepekaan dan penumpuan
– Memelihara kesihatan secara menyeluruh

Selain itu, saya juga sediakan supplement lain. Seperti set breastfeeding untuk saya, set kanak-kanak untuk Ellysha dan Set Lelaki untuk suami

Hubungi saya untuk dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
Facebook : Elly Matin
WA : 0135566683

Ayam Goreng Uncle Bob Homemade

Assalamualaikum duniaaaaa.. hello… hai..

Mood baik post something about makanan. Adik aku selalu nak uncle bob, but since aku termakan ayam yang hanyir terus geli.. lepas tu mahal pula, pop corn RM 4.+ dapat 6 ketul jew…

Dulu nak goreng ayam mesti nak sayap atau pahakan???? Sejak join shaklee, banyak benda yang saya tahun benda tu tak elok untuk kesihatan. So aku bertukar dari sayap ayam ke isi ayam. Semua bahagian pun memang agak terdedah dengan bahan2 yang tak elok.. tapi ayam ada ok sikit.. itulah pentingnya detox..

Dan sejak ada anak, aku dah jarang sangat beli ayam macam wings atau drumstick. Ini resepi aku utk ayam ala2 uncle bob.

Isi ayam di hiris memanjang atau ikut suka kau nak macam mana.. aku suka hiris panjang2 senang anak akau makan..

Lepas potong cuci ayam 4 5 kali dan toskan air.

Pecahkan telur sebijik dan letak serbuk lada putih, gaul2 dan perap kejap.

Untuk tepung pulak, aku letak
2 gelas tepung gandum
2 sudu tepung jagung
1 sudu bikarbonat
1 sudu kunyit
1 sudu garam
Serbuk lada putih
Gaul dan salut ayam. Aku semua bahan kat atas tu aku just agak2 je.. then salut tu, aku salut satu2 supaya perisa masuk dalam ayam tu.. dah salut aku letak atas pinggan, nak goreng baru salut sekali lagi. Lepas tu, goreng dan siap. Jangan lupa toskan minyak. Guna minyak baru., minyak lama jangan simpan..

Tadaaaaa..

image

Before lunch jangan lupa ambil lecithin yee.. agar, lemaks2 tak terperap dalam kolon2 kita..

image

Atasi Masalah Miss V

Hello world. Assalamualaikum Dunia bangunlah semua.

5 hari sebelum alfalfa complex menamatkan promosinya, saya nak share satu testimoni yang sangat havoc.

Sebelum itu, nak tanya ada tak mama2 yang ada masalah miss v kering selepas bersalin atau ada anak ramai. sebab ibu yang baru bersalin, ada anak ramai dan menyusukan anak ada potensi untuk ada masalah miss v kering.

Selain cara mengatasinya dari luaran seperti, pencuci yang betul, and etc. kita kena atasi masalah miss v kering dari dalam.

Alfalfa Complex selain dari penggalak air susu, ia juga bertindak lebih dari itu. sangat penting bagi mama2. minuman herba yang dijamin 100% selamat untuk ibu yang menyusukan anak. Alfalfa Complex Shaklee juga boleh atasi masalah keputihan dan bertindak sebagai perapat. yang ada masalah gatal2 atau alergik pun boleh ambil alfalfa untuk kurangkan alergik.

Saya nak share testimoni seorang puan yang ada masalah miss v kering selepas bersalin. saya sensor nama atas sensitivity beliau.

Presentation1.jpg

Hubungi saya untuk dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
Facebook : Elly Matin
WA : 0135566683

Ellysha Makan Alfalfa Complex

Petang kelmarin, saya sibuk di office dan susukan Ellyah. bila siap susukan dia, saya masuk bilik nak ayunkan pula. masuk dalam ruang tamu….. arghhhh… Dah…Ellysha ada buka dan tuang alfalfa sebotol untuk customer petang ni. dia siap makan lagi Alfalfa tu tau..

Nak marah pun benda dah jadi. uolls taukan toddler bukan boleh makan benda ni. so saya just cuci mulut dia dan minumkan dia banyak air.

Dah banyak dah Ellysha kondem umi punya stok. anak ni banyak akal, mesti nak tebuk. untung2 umi makan supplement ni tak juga membazir.

Siapa Yang Memerlukan Alfalfa Complex?

  • Ibu yang menyusukan anak : Alfalfa merangsang penghasilan hormon prolaktin.
  • Pesakit yang mempunyai darah kotor contohnya pesakit diabetes. Alfalfa berfungsi untuk membersihkan darah (detox).
  • Individu yang mempunyai masalah penghadaman. Alfalfa kaya dengan fiber, membantu melancarkan sistem penghadaman.
  • Individu yang mempunyai urik asid berlebihan. Alfalfa meneutralkan semula acid tersebut.
  • Individu yang bermasalah alergi, asma dan resdung.
  • Semua individu yang mahu mengamalkan suplemen, perlu detox terlebih dahulu bagi memudahkan nutrisi diserap dengan lebih baik oleh badan.

 

Hubungi saya untuk dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
Facebook : Elly Matin
WA : 0135566683

Alfalfa Complex

Alfalfa Complex Shaklee merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950-an. Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”.

 

Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.

 

Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak iaitu daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.

 

Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet alfalfa Shaklee mengandungi 300mg.


APA YANG TERKANDUNG DI DALAM 300MG ALFALFA SHAKLEE?

Alfalfa mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang. Mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Alfalfa turut mengandungi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak dan Antioksidan.

20151027_100500.jpg

 

KEISTIMEWAAN ALFALFA SHAKLEE BERBANDING JENAMA LAIN

  • Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
  • Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
  • Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji
  • Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi
  • Alfalfa tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.
  • Membersihkan hati
  • Membantu melengkapkan zat dan nutrien dalam pemakanan seseorang


SIAPA YANG MEMERLUKAN ALFALFA?

  • Ibu yang menyusukan anak : Alfalfa merangsang penghasilan hormon prolaktin.
  • Pesakit yang mempunyai darah kotor contohnya pesakit diabetes. Alfalfa berfungsi untuk membersihkan darah (detox).
  • Individu yang mempunyai masalah penghadaman. Alfalfa kaya dengan fiber, membantu melancarkan sistem penghadaman.
  • Individu yang mempunyai urik asid berlebihan. Alfalfa meneutralkan semula acid tersebut.
  • Individu yang bermasalah alergi, asma dan resdung.
  • Semua individu yang mahu mengamalkan suplemen, perlu detox terlebih dahulu bagi memudahkan nutrisi diserap dengan lebih baik oleh badan.


SIAPA YANG TAK DIGALAKKAN AMBIK ALFALFA?

  • Pesakit buah pinggang yang menjalani dialisis tidak boleh mengambil sebarang suplemen.
  • SLE – Tidak boleh mengambil Alfalfa dan juga Vitalea. Walaupun di dalam Vitalea hanya terdapat sedikit Alfalfa powder, namun tidak disarankan apatah lagi jika mereka sedang mengandung. Jika mahu juga mengambil Vitalea, perlu dapatkan konsultasi daripada doktor bertauliah.
  • G6PD – Tidak boleh mengambil Alfalfa kerana Alfalfa kaya dengan Vitamin K.
  • Ibu menyusukan anak yang mana anaknya mengalami jaundis.
  • Ibu hamil.

20151104_221430.jpg


20 KHASIAT ALFALFA

  1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia
  2. Sebagai penggalak susu yg mempercepatkan penghasilan susu badan untuk ibu meyusukan bayi
  3. Mencuci usus bagi membuang toksik
  4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’
  5. Memberi kelegaan semasa haid
  6. Merawat arthitis
  7. Bagus untuk elergi dan ekzema
  8. Merawat athma
  9. Menghilangkan kelesuan dan tekanan
  10. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan buah pinggang
  11. Meneutralkan asid dalam badan
  12. Merawat masalah keputihan pada wanita
  13. Membesar dan menegangkan payudara
  14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  15. Memulihkan urat selepas bersalin
  16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  17. Meningkatkan stamina seorang suami
  18. Melegakan sembelit
  19. Membuang angin dalam badan
  20. Melegakan sakit sendi dan belakang

Hubungi saya untuk dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
Facebook : Elly Matin
WA : 0135566683

Seharian Depan Laptop

laptop dah sihat. Dari pagi tadi saya updating apa yang patut. huh.. agak penat jugalah mata ni.

kot-kot ada tak yang rindukan saya?

.

.

.

supplement terbaik untuk anak dan ibu ada dengan saya 🙂IMG_20160115_170455.jpg

Makan Seafood Murah & Sedap

Aku : mi, mari kita makan di luar
Mamy : aik.. sudah masuk bonuskah?
Aku : belum
Mamy : ada pula duit mu
Aku : adalah ba…hahahaha

Aku yg sangat terkenal dengan keborosan. LOL. Dan cuma ada duit bila gaji. Kesian. Elly yang dulu bukanlah Elly sekarang. Hahahaha…
Dulu.. masa gaji saja boleh makan luar… gaji ribu raban tapi tak reti manage duit…

Sejak join shaklee, mentor selalu ajar how to manage you money.. syukur ya Allah.. suri rumah bergaji..

Semalam makan di warung kawan.. pergh… semuamya segar.. makan banyak tu RM111 saja…

Kalau rasa2 nak datang kudat.. nak makan yg murah tapi sedap boleh datang ke kedai Suka Kudat Lot 001 Esplaned Sidek Kudat.

Thank you mom. Tidak pernah putus utk doakan kejayaan ku.

image

image

image