Skin Analysis After 4 Month with YOUTH

Assalamualikum. Masa mengemas jumaat lepas, ternampak pula skin analysis saya masa p Styling Workshop. Tapi tidak sempat Puan Sarah terangkan sebab singkat sangat masa.

So ngam-ngam juga ada Health and Wellness talk di Branch. Saya bawalah terus minta Tracy terangkan.

β€’ Kita start dengan Oil and Moisturiser amount. Moisture di kulit saya masih dalam level poor. Begitu juga dengan minyak.

β€’ Total Skin Graph pula masih di level yang tidak memuaskan. Bacaan yang bagus ialah di tahap 60. Tapi dulu lagi teruk sebelum Youth. Nampakkah dalam graf tu, pores tu keluarkan? That means, pores ok sudah. Dulu pores saya poor ya. Kesian betul.

β€’ Tracy cakap saya kena fokus untuk kurangkan kedutan dan skin tone. So maksudnya kena kekalkan kelembapan dan minyak muka supaya tidak berkedut. Kikiki.

Me : So Tracy apa supplement yang saya perlu ambil?

Tracy : Elly kena ambil Collagen untuk bagi kulit lebih elastics dan kurangkan wrinkle, Vivix untuk renew sel, protein mesti, omega 3 bagus untuk oil balancing, GLA sebab dia ada omega 6 bagus untuk kelembapan kulit dan Vita C.

Me : Tracy saya mau bajet under RM 500. Heheh

Tracy : Ermmm. Kalau macam tu, ambil omega 3, omega 6, vitamin c dan protein. Kalau ada bajet lebih ambil coq-10. Sebab ia bagus untuk kulit.

Me : wah. Thank you Tracy.

Lepas consultation dari Pakar Nutrisi, saya pun terus beli Set Syantik by EM. Heheh. Terus layak beli pillbox baru ni.

Member Price RM 388

Non Member Price RM 486.25

Siapa mau Set Syantik by EM boleh join member terus. Lagi murah tau.

Secara jujurnya, saya sudah stop untuk consistent mengambil supplement start bulan 1 tahun ini. Saya tidak mengambil sebab saya kononnya mau rehatkan badan dari supplement.

Tapi sejak tida aktif mengambil supplement terutamanya ESP dan GlA complex. Saya selalu gastrik dan kena senguggut.

January 2018 – cut off all supplement

February 2018 – take vita c sebab tidak tahan dengan alergik habuk. Gatal sangat hidung.

March 2018 – add on garlic sebab masalah alergik juga. Lagipun masa ni study pasal garlic. Garlic memang the best antibiotic zaman dulu-dulu.

April 2018 – vita c, garlic

May 2018 – add on meal shake. Sebab tidak tahan dengan gastrik waktu puasa. Add on coqtrol juga.

June 2018 – free from any supplement

July 2018 – start my Set Syantik by EM (SSE)

Tidak konsisten supplement tapi pakai YOUTH

Day 1 makan supplement + YOUTH

16 july 2018
Nanti 17 july 2018 saya akan buat satu entri lagi ya.

See you nextime😘

Advertisements

YOUTH STARS Part 3

Amboi.. Sampai 3 part tau. Feeling retis betul. Hahaha. Kenangan bah naik stage. Doakan ya, tahun depan saya naik stage lagi. Amiin.

Check out sudah. Mau ke Sunway Pyramid sebab akan ada makeup jam 11 am.

Sempat duduk di kerusi ini. Ahaha. Dari sampai sebenarnya mau duduk sini tapi malu.
Nama MUA ni Kak Azie. Kak Azie sudah dalam bidang kecantikan selama 11 tahun.

Lama sangat tidak pakai heels. Test naik stage jap

Youth Stars Zura

Youth Stars Ama from Penang

Lunch with Lionize Family

Terima kasih Shaklee atas penganugerahan ini. Alhamdulillah terpilih sebagai Duta Youth.

Insyah-Allah saya akan ceritakan macam mana kulit boleh teruk macam ini k.

YOUTH STARS Part 2

Okehh. Sambung cerita YOUTH STARS. Masih rasa excited walaupun sudah 7 hari berlalu. Hahaha.

Masa Styling Workshop tu, flight saya delay sampai jam 10pm. Jam 1am baru sampai KK. Memang penat gilalah masa tu.

Esoknya terpaksa yayang tida sekolah. Sebab saya penat betul. Dengan keadaan rumah yang sangat semak. Memang perlukan mental yang kuat. Hahahah.

Baru mau rehat, Celine minta Youth story saya pula. So saya buat and then hantar sama dia.

Ini YOUTH Story saya

1. Apa kesan youth anda?

Dulu saya terpaksa memakai topeng untuk menutup kulit kering di muka, kemerah-merahan, tona kulit yang tidak sekata, serta nampak berumur.

Malu keluar rumah, malu jumpa kawan, malu jumpa customer dan malu jumpa keluarga.

Anak cakap β€œumi kenapa muka umi buruk?” Ibu mana yang tak sedih kalau anak cakap macam itu? Tapi anak kecil berumur 3 tahun akan cakap benda yang betul saja.

Tapi seleps 24 hari pakai Yourh. Rakan-rakan rapat mula sedar. Mula tegur β€œwah, elly! Kulit kamu tidak kering sudah, kulit kamu makin cerah, muka kamu lebih berseri”

Masa tu baru sedar yang saya telah dapat kesan Youth! Patutlah Shakee berani jamin Youth 100% berkesan.

2. Bagaimana youth ubah hidup anda?

Selepas kulit lebih sihat dengan Youth, keyakinan dulu yang tinggal 5%, sekarang sudah naik ke 99%. Anak pun selalu cakap β€œumi cantik sudah umi” Youth beri sinar dalam hidup saya.

Lepas tu saya closing Shaklee. Dalam 2hb Sherina pula call untuk tempahan flight saya. Saya pilih flight sebelah petang hari jumaat. Sebab pagi tu mau hantar yayang di sekolah dulu.

Ohya. Sherina juga suru pilih hotel sendiri kita mau. Jadi saya pilih Empire Hotel. 3KM dari Sunway Pyramid.

Pada mulanya saya mau bawa anak dan suami ke KL, tapi bila tengok flight. Mahal sangat. Mahal dia berapa? Hahah. RM 700 satu kali jalan. So kena beli dua tiket. Sebab saya dan seorang anak dapat tiket free.

Lepas tu tiket mahal, tidak minta Sherina beli sudah untuk Yadik. Jadi ini kira Me Time sayalah. Enjoy it. Padahal ingat anak di rumah ar.

Abah p sembayang jumaat. Kami solat di airport saja

Lepas solat asar dan maghrib, kami terus ke Sunway Pyramid untuk latihan. Test mic dan taklimat.

Lepas taklimat. Saya terus round Sunway Mall. Hehe. Konon mau cari baju. Tapi sama juga tak jumpa. Dapat penat saja.

Sampai dinner pun lupa. Mau tida mau terpaksa makn Mc D.

Sampai hotel, rasa penat sangat. Cuci muka dan tepek tebal-tebal serum dan night cream. Haha.

Bersambung….

.

.

.

Salam warga Kota Kinabalu

Kalau mau order Shaklee boleh cari saya ya. Saya COD area Telipok menuju ke kk.

Ready stok InsyaAllah ada setiap masa..

COD setiap hari Isnin hingga Jumaat ! Tiada caj COD. Order limpas jam 6PM saya akan hantar keesokan hari.

Hello-hello saya : Wasap sy Http://wasap.my/60135566683

Terima kasih 😍

YOUTH STARS Part 1

EM sekarang bukan writer lagi tau, EM sudah jadi stars. Hahahah. Okeh. Alhamdulillah! Merasa jugakan menjadi stars! Main-main saja ar yang artis tu. May lepas Shaklee buat satu contest. YOUTH STARS CONTEST. Kena hantar gambar before after using YOUTH. Ohya. Nanti EM bagitau apa itu YOUTH. Jadi 27 May 2018 EM hantar satu penyertaan.

EM hantar gambar atas tu untuk melayakkan ke contest. Tapi Shaklee bagi format sendirilah. Lepas tu, 1st June 2017 sudah finalists ada 70 contestant ikut. Saya salah seorang dari 70 orang tu lah. 1st-10th June, Shaklee buka pula untuk meminta undian. Kamu tau, undian saya 85 orang saja. Kesian.

Tengok undian, memang tidak akan menang. Tapi still ada hati kecil cakap “ko menang bah EM”. 10hb tu setiap jam saya cek page FB Shaklee. Heheh. Sebab mau tau siapa menang.

Tapi rupanya pemenang kena announce 10 hari kemudian lagi. Sebab Shaklee mau cari pemenang.

Ya Allah tida sabarnya. Masa tu memang sudah tau my voting only 85 voted. Tapi still serahkan sepenuhnya pada Allah. Moga Shaklee nampak betapa transform nya saya bersama YOUTH.

And 20 June sekali lagi saya balik-balik tengok Page FB Shaklee Malaysia. Hahaha. Tapi sampai ke malam tiada. Lepas tu keluar notis YOUTH STARS will be revealed tomorrow.

So 21 June tu saya memang totally lupa sudah cek page. Hahahah. Tapikan time memasak dalam jam 6 PM macam tu. Tiba-tiba HQ Shaklee call.

“Hello im celine. This is Elly rite? Its about Youth Stars”

Masa tu tiba-tiba happy semacam. Hahaha. Aku menangkah?

“Elly can u give me more pictures before and after Youth?”

“Sure. Can can”

“The more your give, u have high potential to win the contest” hahah. Punya saya happy.

Apalagi terus saya spamlah dia. Hahaha

Lepas hampir 10 gambar saya bagi di. 1 saja di reply.

“Significant Elly”

Wow!! Saya belum sempat reply. Dia cakap lagi.

“Elly, wait for announcement on Shaklee Malaysia page. Wish u luck”

Aik. Saya ni menangkah? Atau tida. Jadi tida senang duduklah saya dari jam kena gantung begitu. Hahaha. Balik- balik saya cek FB page Shaklee.

Tepat 9.30 pm keluarlah keputusannya.

Saya cek dari bawah tau. Sebab saya tau undian saya sikit. Hehe. No 6, 5, 4, 3 mau nangis sudah. Kenapa tida nama saya ni.

Lepas tu beranikan diri juga pigi tengok nombor 2 dan 1. Alhamdulillah! That my name. Syukur ya Allah.

Esoknya ada staff Shaklee call untuk booking flight saya. Ohya. Mau bagitau juga kami dapat apa.

Tadaaa. Pemenang akan dapat Personal Styling Workshop. Stage Appearance. Photoshoot. Makeup. Accommodation. And return flight 2 kali ke kl.

Wah. Best gilak!

Ini antara aktiviti kami semasa Styling Workshop

Bilik untuk Styling Personal. Cameramen tu memang sentiasa ambil moment kami
Kasut tinggi tidak semestinya nampak tinggi gaiss
Yay! Akhirnya dapat bergambar sini.

Wah.. bestkan kami punya Styling Workshop. Ok. Nanti

Nanti saya sambung lagi tau Youth Stars Part 2.

Hello July

Alhamdullilah. Masih diberi peluang untuk nikmati bulan july ini. Syukur. EM pasti, banyak betul aktiviti bulan ini.

Ok. Seperti biasa, asal awal bulan atau hujung bulan. Memang rutin busy dari biasa. I always pray, if awal bulan dan hujung bulan my husband pun busy. Hahah.

Sebab this hujung and awal bulan rumah luar biasa semaknya. Hahaha. Busy. Hujung bulan kena make sure business partner closing dengan bergaya. Awal bulan kena set up target sendiri, untuk business partner dan kena set up juga rumah. Hahaha.

Bulan ini kami memang busy. 2-4 hb ada booth di IPG. 6-7 hb saya kena terbang ke KL untuk National Convention Shaklee. Yay! Dapat hadiah jadi YOUTH Star. 8hb raya liteace KK dan banyak lagi event mendatang.

Yang penting hari ini kena settle dulu. Sudah masak heavy breakfast untuk anak-anak. Supaya masa set up target tiada kena kacauu. Alhamdulillah.

Stay tuned tau untuk tau special promo bulan ini.

Nak Pinjam Bolehkah?

Sejak Malaysia baru, sensitif betul pasal hutang piutang ini. EM sendiri terasa sebab masih lagi membayar Grolier dan mesin Penapis Udara Coway. Coway ada 3 tahun lagi. hehehehe.

Syukur EM tiada loan PTPTN. Kalau tak, mesti terasa bahana berhutang tu. Pening doh. Oklah. EM rasa EM tidal layak cakap pasal hutang. Sebab EM sendiri pun masih ada hutang. Tapi saya mau cerita jugalah pengalaman berhutang dan menjadi pemiutang.

Saya pernah jadi penghutang juga sama orang dan saya merasa tidak tenang. Kena-kena kalau tidak mampu ajmembayar tepat pada masanya. Jadi since from that, saya memang mengelak untuk terhutang atau diberi hutang.

Kalau saya berhutang pun, saya akan prefer bank dan bukan orang. Orang ada perasaan, bank kalau lewat bayar kena call jak. hahah. Tapi kalau orang, kita susah mau jangka hatinya. Nanti di mulut cakap its ok, tapi dalam hati kita tak tau. So untuk elak penyakit hati. Saya tidak mahu berhutang lagi.

HUi hutangkah? ada saya terbaca hui pun macam hutang juga. Nanti saya cerita pasal benda ini lain kali.

Itu pasal perasaan saya semasa berhutang. Ya Allah, semoga terpelihara rezeki ku tanpa menghutang sama orang lain. Ohya, my dad pernah pinjamkan duit bisnes. RM 2500, lepas tu dia tidak mahu saya bayar balik. Dia duit tu buat belanja birthday yayang.

Bila terfikir-fikir, kadang duit bisnes ada saja culasnya. Mungkin sebab duit tu juga. Ya Allah. Rasa serba salah. So, saya bernekad akan bayar dengan daddy semula. InShaAllah. Doakanya.

Saya sering jadi pemiutang juga pada kawan-kawan dan saya faham perasaan pemiutang kalau si penghutang tidak mampu bayar tepat pada masanya. Jadi, ini juga salah satu sebab saya tidak berani lagi untuk berhutang.

Satu lagi prinsip husband saya, biar tiada apa-apa yang penting jangan berhutang. Ya Allah, jaga rezeki ku. Jaga hati ku.

Pengalaman saya sebagai pemiutang. Saya bukanlah pemiutang besar-besaran. Dulu kalau ada kawan cakap “EM pinjam duit Rm 300, minggu depan aku bayar”.

Saya memang akan bagi pinjam terus. Tapi, sampai pada waktunya. Inform pun tidak yang si penghutang tu tidak dapat bayar. Ada juga yang minta tempoh untuk dipanjangkan. Masalahnya sebagai pemiutang duit cukup-cukup saja. Bukan along ya. mengasi hutang pun sebab ehsan. Sebab dah janji akan bayar dalam temoh seminggu.

Bila penghutang tidak membayar hutang pada waktu yang ditetapkan. Saya sering minta duit belanja dengan husband. Bila husband tau duit sering habis sebab bagi hutang kat kawan. Kena cuci telinglah EM.

So, start tau perangai penghutang-penghutang macam tu. Saya bagi hutang juga tapi cuma 20% dari nilai yang di pinjam. But trust me. if that person sudah cakap PINJAM. RM 20 pun u akan cari tau. Memang mulut mau relakan, tapi hati teringat-ingat pasal duit tu. Sebab kita sendiri dah tulis bahawa benda tu pinjaman.

Benda di pinjam harus dipulangkan tau.

Baru yang membuatkan hati si pemiutang sakit sangat! si penghutang ni siap post makan sedap-sedap, jalan sana sini, belanja orang. Lupa erk ada hutang.

So start March 2018, saya memang tidak bagi hutang sudah. Biar apapun alasan saya tidak akan bagi hutang.

Satu sebab saya tidak bagi hutang ialah, untuk elak penyakit hati berlaku. Dulu pernah ada orang berhutang dengan saya. Dia janji macam-macam. Sampai kesudah tak bayar. So, kerana isu hutang itu. Hubungan kami rengang dan saya jadi meluat dengan sikap dia yang show off di medsos tapi terlupa untuk membayar hutang.

Saya tidak bagi hutang untuk elak persahabatan putus. Melainkan adik-adik sendiri. Tapi selama ini, adik-adik saya even RM 10 kalau dioarang dah cakap hutang. Mesti diorang akan bayar. ALhamdullilah.

Kalau pun saya mau bagi juga, saya akan bagi dan orang tu tidak perlu bayar. Untuk elak penyakit hati. Tapi kalau saya tau orang tu masih cukup anggota badan. Saya tidak akan bagi hutang padanya.

Semoga kita dijauhkan dari sifat suka menghutang.

Oklah. Sampai sini saja omelan saya hari ini. No hurt feeling ya. Saya cuba untuk move on. Saya relakan apa yang kena pinjam, lagipun tidak banyak mana. Cuma yang mengganggu fikiran saya. Dia cakap PINJAM!! Tapi lain kali dia mau pinjam lagi. Saya memang tidak akan bagi pinjam. Tidak akan!

Tapi beranikah lagi dia pinjam? hihihi.

Ok. Move on saja EM. ko tunggu-tunggu pun memang orang tu tidak akan faham. Sebab saya pernah minta juga dalan 5 kali tapi ada saja alasannya yang hairan boleh joli-joli pula. So let it go sajalah.

Sekian dari EM

 

Pengedar Shaklee Kota Kinabalu

Hi Nama saya Mela atau nama penuh, Melati Onngok. Saya pengedar Shaklee yang sah.

Cod kawasan Kota Kinabalu atau pos seluruh Malaysia setiap isnin – jumaat.

Sudah mengamalkan supplement shaklee hampir 4 tahun dan shaklee banyak membantu tingkatkan kesihatan keluarga saya.

βœ… produk pertama shaklee yang berjaya bantu saya ialah Herbal Blend Cream. Ia atasi masalah kulit / parut kudis buta Mela.

βœ… Masalah gastrik hilang selepas consume ESp dalam tempoh 3 bulan.

βœ… Masalah rambut gugur juga pulih dengan pengambilan ESP setiap hari. Selepas consume banyak anak rambut tumbuh dan rambut lebih kuat.

βœ… Kulit pula tambah centik dan berseri selepas ambil set basic kecantikan Esp, Vita-C, dan Vita-E.

βœ… Luka bedah cepat sembuh dan cantik dengan consume set berpantang shaklee.

βœ… Walaupun berkerja, badan rasa lebih bertenaga sepanjang hari dengan set hamil Shaklee.

βœ… masalah sakit tulang, sendi dan sembelit hilang selepas ambil 2-4biji Ostematrix sebelum tidur.

βœ… Masalah bintik-bintik hitam pada muka berkurang dengan new skincare shaklee iaitu YOUTH.

βœ… paling best jarang sudah sakit selepas ambil supplement shaklee.

Hubungi:

Nama : Mela Onngok / Melati Onngok

Shaklee ID : 1226349

Status Level : Supervisor

Whatsapp : 014 557 4171

Pengedar Shaklee Tanjung Malim

Nama Saya Evira Fhreslyn Matin. Boleh panggil Kak Baeb. Saya pengedar Shaklee kawasan Kudat, Sabah dan Tanjung Malim, Perak.

Penghantaran seluruh Malaysia melalui perkhidmatan pos setiap hari.

Saya telah bersama dengan Shaklee selama 4 tahun. Antara Shaklee Effect yang saya dapat ialah:

βœ… Muka semakin cerah & glowing selepas konsisten Vivix.

βœ… Muka kurang berminyak selepas 10 hari menggunakan skincare Youth.

βœ… Parut accident motor pudar dengan Herbal Blend.

βœ… Kulit kering dipunggung dapat diatasi dengan Herbal Blend.

Hubungi saya melalui:

Facebook: Evira Fhreslyn Matin

Instagram: @eviramango

Message/Call: 017-5625508

Pengedar Shaklee Sandakan

Nama saya Norkarmila Binti Khairul Ariffin. Saya ialah pengedar Shaklee kawasan Menggatal dan Daerah Sandakan.

Masuk tahun ini sudah 6 tahun saya bersama Shaklee. Antara Shaklee Effect yang saya dapat ialah ;

βœ… Berjaya naikkan HB semasa hamil dengan Vita-Lea

βœ… Kekal bertenaga dan mempunyai susu badan yg banyak selepas melahirkan anak dgn set basic penyusuan iaitu Alfalfa dan ESP

βœ… Berjaya menghilangkan gegata disebabkan side effect kepada suntikan perancang kehamilan dengan Vita-C

βœ… Berjaya merawat keputihan dengan Alfalfa

βœ… Kulit semakin bersih, kelihatan cerah dan parut hilang selepas konsisten dengan ESP, Vita-C dan Vita-E

βœ… Kurang sakit-sakit badan dan mendapat tidur yg lena dengan Ostematrix

βœ… Anak bebas dari masalah pernafasan (hidung tersumbat) ketika selsema dengan Herbal Blend Cream

βœ… Anak jarang sakit selepas konsisten Set Kanak-kanak Shaklee

Terima kasih kerana memilih saya menjadi pengedar anda.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan : 0176958205