Cara Atasi Malasah Haid Tidak Teratur

Masuk bulan ini, 3 bulan sudah saya telan sejenis supplement yang mengandungi Borage Seed Oil.

Alhamdulillah. Selama 3 bulan ini period makin teratur. Tidak lambat, malah lebih baik dari bulan-bulan yang tak makan supplement.

Ini antara kebaikan minyak Borage:

Borage ini tumbuhan yang kaya dengan esential fatty acid yang dipanggil sebagai Gamma-Linolenic acid atau GLA.

Minyak Borage boleh mengurangkan gangguan autoimmune, masalah kulit sensitif, PMS, neuropati diabetik dan bermacam jenis keradangan.

Ada 3 jenis tumbuhan yang mempunyai kepekatan GLA yang tinggi. Pertama Borage Oil, Everning primrose dan Black Carrany Seed.

GLA dalam minyak Borage boleh mengurangkan sakit sendi yang di alami oleh individu yang ada Rheumatoid Arthritis.

Minyak Borage juga boleh mengurangkan kekeringan dan keradangan kulit. Sangat sesuai untuk yang ada psoriasis dan ekzema untuk mengurangkan rasa gatal dan kering pada kulit.

Yang di atas inilah bunga Borage.

Supplement yang saya ambil itu ialah GLA Complex.

Diperolehi daripada minyak borage, yang mengandungi GLA berkepekatan tinggi (17%-25%), tulen dan semula jadi dalam bentuk yang mudah diserap.

Diformulasi khas dengan gabungan GLA (asid lemak Omega-6), minyak biji bunga matahari (satu lagi sumber asid lemak Omega-6), dan vitamin E untuk mengekalkan kesejahteraan dan kesihatan kulit.

GLA adalah asid lemak pentint Omega-6 yang digunakan oleh tubuh badan kita untuk menghasilak. PROSTAGLANDIN, bahan yang membantu untuk stabilkan hormon. Sangat bermanafaat untuk setiap wanita di semua peringkat umur.

Dalam GLA Complex juga ada campuran Vitamin E untuk mengekalkan kesihatan kulit. Good combination with GLA.

Pengalaman sendiri ambil GLA Complex ;

1. Period lebih teratur

2. Kulit kurang gatal (my mom juga cakap benda yang sama)

3. Kulit lebih moist

4. Reaction badan lebih mantap (untuk yang berkahwin sahaja)

Untuk temphan GLA Complex, boleh berhubung dengan saya secara langsung;

http://wasap.my/60135566683

Saya akan membuat penghantaran setiap hari di Seluruh Malaysia.

Say juga boleh COD di kawasan Kota Kinabalu dan Kudat.

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Advertisements

Berpantang Anak Pertama

Saya pernah baca perkongsian seorang ibu di group mama-mama. Dia cakap kalau jahitan EPI tu koyak, nanti mau jahit balik tidak kena bius sudah.

Tidak taulah betul atau tidak. Tapi baca pun boleh naik bulu roma macam landak. Takut gila!

Kalau nurse tidak tau, ada yang tidak datang hospital minta jahit. Tapi dulu kawan saya cakap, kalau koyak takut peranakkan pula keluar. Entahlah itu sekadar dia takutkan saya atau memeng betul.

Walaupun saya tau betapa ngerinya kalau jahitan tu koyak, saya tidak serik juga jalan laju-laju dan duduk sembarang waktu baru bersalin Yayang. Saya naik tangga Milimewa Kudat lagi, boleh dikatakan setiap hari. Hahaha.

Tapi dalam minggu kedua tu saya rasa macam pedih-pedih. Baca simptom jahitan terbuka. Masa tu baru sedar diri! Baru mau duduk diam! Baru mau cari makanan yang boleh sembuhkan jahitan EPI tu dengan cepat.

Cari dalam group, cari dalam google, carilah di mana-mana. Apa saja kaedah di cari mesti jumpa “Set Berpantang Shaklee”.

Gambar dulu lain lagi. Tak jumpa dah gambar distributor tu bagi. Boleh gunalah gambar saya ni.

Akhirnya saya pun contactlah satu pengedar ini. Masa tu saya mau benda paling murah saja dan paling efektif untuk sembuhkan luka.

Baca punya baca kelebihan setiap produk. Saya tertarik dengan ESP bagus untuk beri tenaga. Sebab masa tu saya memang lack of energy. Penat sangat sampai sikit meroyan. Anak kuning, hari ke-4 saya bersalin saya batuk. Anak tidak tidur malam. Penat sangat!

Produk kedua saya tertarik ialah Ostematrix, sebab kelebihan yang diberi. Ostematrix ini elak sembelit. Masa tu saya memang ada sembelit teruk. Itu juga sebabnya saya rasa jahitan saya terbuka sebab sembelit yang sangat teruk. I meant it!

Zinc Complex. Ini produk yang bagus untuk sembuhkan luka. Saya try juga google testimoni orang. Memang mostly cakap benda yang sama.

So saya decide mau beli Zinc Complex masa tu. Pengedar tu suggest juga produk lain, tapi saya dengan ego cakap “i dont need that”. Walhal badan masa tu macam kereta buruk sudah.

Kalaulah saya tau Shaklee ini memang bagus, memang saya sudah beli awal-awal ESP dan Ostematrix tu.

Jadi saya pun belilah Zinc Complex saja, Saya makan 1 biji 1 hari sebelum sarapan. Lepas tu saya lupa sudah sakit sembelit dan jahitan itu. Tida sedar.

Tapi lepas 3 bulan saya makan Zinc Complex, husband saya tegur. Jerawat yang dulunya berpesta di muka dan badan, tiada sudah.

Bila saya sedar semua tu, saya menyesal pula. Sebab selama saya mengandung, ramai sangat suggest Shaklee. Tapi saya buat tidak tau saja. Sampailah saya dapat Shaklee Effect saya ini.

Itulah macam mana saya kenal Shaklee. Hanya sebotol Zinc Complex.

EM

#CeritaPantangEM

Hello September

Tiada istilah “wake me up when september ends”. Kena wake up awal-awal. Hehehehe.

Alhamdulillah bulan ogos closing dengan sangat bergaya. Syukur! Doakan EM agar bulan ini lebih powerr!

Berita gembira untuk semua. Tengah orang sibuk nak tukar harga. Alhamdulillah! Shaklee masih harga yang sama.

Terima Kasih Shaklee!

Ok. Bulan ini bulan paling bahagialah bagi EM. Sebab bulan ini, Shaklee buat sale Ostematrix!

Ostematrix ini memang sangat bagussss untuk tulang gaisss! Suka sangat! Tidur pun lena kalau ada Ostematrix!

Selain Ostematrix, ada juga kempen lain yang Shaklee tengah buat.

Minggu ibu hamil! Best!

I want to share more!

Tidak lupa juga ada sale Youth. Youth is my favourite skincare😍

9 Herba Bagus untuk Detox

Bila fikir balik, macam mati hidup semula😅

.

.

.

.

.

.

.

.

Hari ni tiba-tiba terfikir. Kalau aku endak kenal apa itu herba pill yang mampu lembutkan buangan di dalam. Maybe sampai saat ini aku masih minum tea cuci perut tu😭

Bayangkan, kalau sampai saat ini aku minum tea tu. Sedangkan dulu pun, baru minum beberapa bulan sudah kena gastrik dan macam-macam penyakit.

Kalau sampai saat ini mesti lagi teruk aku kena😭. Nauzubillahminzalik! Minta di jauhkan. Kes usus ni bukan benda simple kalau bocor/luka/bengkak

Aku endak sanggup bayangkan. Paling teruk dulu masa belasan tahun pernah minum. Curi-curi ambil mom punya😅 1 malam 1 hari sakit perut tapi endak membuang.

Memang lemas eh badan😭

Syukurlah aku kenal 9 jenis herba yang telah disatukan. Digabungkan agar lebih power.

9 jenis herba yang terkandung dalam herb lax

✅ Buckhorn bark – melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan kelembapan kepada usus

✅ Licorice root – membantu proses detoks

✅ Fennel seeds – mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus.

✅ Anise seeds – merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

✅ Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik

✅ Blue malva flower – membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit

✅ Culver’s root – membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma

✅ Alfalfa leaf – membersihkan usus, darah dan hati.

✅ Senna leaf – merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

Bila baca 9 jenis ramuan herb lax, aku sedar. Herb lax bukan untuk yang kerap sembelit atau mau kurus.

Herb lax bagus untuk alcoholic, kembung perut. Try baca 9 jenis ramuan tu. Mana tau kamurang ada ciri-ciri yang perlukan sebotol herb lax ini?

Squat for Better Butt

Bila aku cakap aku squat 100x sehari. Mungkin ada yang rasa tidak percayakan. Aku pun kurang percaya aku berjaya lakukan. Alhamdulillah. Masuk hari ini hari ke-4 sudah buat rutin ini. Hahaha. Baru 4 hari pun mau heboh. Maluuu.

Ohya. Akukan squat 100x sehari. Aku pun sangsilah juga, kenapa aku mampu buat. Hahaha. Jadi aku pun tengoklah rutin squat yang betul dalam Youtube. Ahhh. Betul bah posisi ku. Hehe. Yay! Satu kemenangan bilang Yayang.

Squat ini antara rutin paling susah dia bilang kajian orang. Tapi, aku rasa senang pula sebab sambil tengok kdrama pun boleh buat.

Ada 10 kebaikan squat yang buat aku semangat mau buat.

1. Bina otot

– Buat squat ini boleh meningkatkan pengeluaran hormon Anabolik. Hormon Anabolik ini penting untuk petumbuhan hormon baru.

2. Kesimbangan kaki

– Squat ini satu rutin yang sangat komplex di bahagian sendi pinggul dan lutut kita. Tapi squat boleh menguatjan dan meningkatkan keseimbangan kaki.

3. Membakar lemak

– Konsisten squat setiap hari boleh membakar sekitar 500 kalori bila kita tingkatkan jumlah squat. Yay! Minggu ini saya akan buat 200 squat setiap hari.

4. Jimat

– Squat senaman paling jimat. Ko boleh buat masa tunggu masakan di dapur. Boleh buat waktu dalam bilik air. Boleh buat waktu tengok tv. Saya selalu buat waktu tengok kdrama jam 9pm. Hehehe. Tida perlu ke gym untuk squat.

5. Relaxed back

– Squat membantu untuk kita kuatkan otot belakang. Bestkan? Ngam sangat untuk mama-mama.

6. Betulkan postur badan

– Perempuan berpotensi besar untuk bongkok. Squat ini membantu kita untuk betulkan postur badan kita. Tapi mestilah kena buat secara konsisten. Bila postur badan bagus, kita pun nampak lebih berkarisma dan cantik.

7. Perut sihat

– Bila kita buat squats kita akan meningkatkan aliran cecair di dalam badan dan ini akan membantu untuk yang ada masalah sembelit.

8. Pemadam selulit

– Dulu saya pernah nampak kawan yang ada selulit. Masa tu saya fikir dia sudah ada anak. Sebab setahu saya orang sudah pernah beranak saja ada selulit. Hehehe.

– Selulit ni memang sangat degil juga. Tapi kalau buat squat, peredaran oksigen dalam darah jadi baik dan kulit bakal cantik tanpa selulit.

9. Kaki yang cantik

– Dia bilang tu Youtuber “tiada yang lebih baik untuk kaki cantik selain rutin squat”. Kalau mau kaki fit dan cantik buatlah squat. Heheh.

10. Punggung melentik

– Squat adalah kunci punggung firming dan merecikkkk!

Sampai 10 sebab ini ada yang rasa terbakar? Haha. Saya lama sudah terbakar, atas sebab mau nombor 9 dan 10. Tapi tidak sangka juga nombor yang lain pun dapat.

Ohya, sejak buat squat ini tidur pun senang. Adakah mau challenge squat ini?

Aku challenge diri sendiri 200x sehari sepanjang minggu ini. Hahaha. Cayokk!

#BetterButt

Miss B Rasa Berat. Awuuu.

Tiba-tiba minggu ini terasa berat sangat Miss B ini. Bila buat jumping jack rasa terbeban sangat bahagian Miss B.

Anak yang hampir mau stop breastfeeding, giatkan diri semula. Haha. Sikit-sikit “umi, mau nenen umi”. Walhal lagi 2 bulan dia genap 3 tahun.

Sebelum ini dia boleh terima sudah susu botol. Kadang seharian dia boleh saja tidak menyusu dengan saya. Tapi sejak seminggu ini. Pagi, siang atau malam mesti mau susu umi.

Rindu pula susukan baby kecil😅. Tapi abah cakap. Belum masa yang sesuai. Hehehe. Tida apa, baby yang tua ini pun masih breastfeed.

Okeh. Berbalik pada cerita tadi. Kenapa Miss B boleh berat tiba-tiba. 15hb august 2018 saya start semula untuk consume Alfalfa Complex. Sebab bulan ini jimat gila. Beli 3 less 5%.

Okeh. Sebenarnya masuk hari ini baru 5 hari saya consume Alfalfa Complex ini dan baru kemarin saya perasaan, baju di bahagian dada ada sempit sedikit dan bila buat jumping jack rasa berat sangat. Hehe.

Tapi tetap biarkan. Ohya. Yadik pun kuat betul menyusu. Bila ingat balik apa rutin yang berubah. Ya!! Sebab sekarang saya telan Alfalfa Complex!

Alfalfa Complex ini gunakan serbuk dedaun Alfalfa yang di tanam di kawasan subur Antelope Valley, California dan dituai di puncak kematangan (2 tahun) untuk kandungan nutrisi yang sebaik mungkin.

Selepas dituai, ia diletakkan untuk pengeringan di bawah udara segar dan sinar matahari panas California.

Alfalfa Complex hanya gunakan serbuk dari daun Alfalfa yang di matang dan kering di bawah udara segar dan sinar matahari panas California.

Ada 5 manfaat utama Alfalfa.

1. Membantu dalam penghadaman

2. Meningkatkan sistem imun

3. Memperbaiki peredaran darah

4. Meningkatkan feliksibelisi sendi

5. Menyokong penyusuan

5 dari manfaat di atas ada 3 paling ketara dalam badan saya sejak consume Alfalfa Complex selama 5 hari.

Lebih Feliksibel

– Start 15hb saya memang nekad mau buat workout di rumah. Selalunya saya akan buat jumping jack sebanyak 100 kali. Tapi kali ini mau sangat buat squat. Memandangkan ada dua anak ini memang perlulah squat. Hahaha.

– Kira first time juga saya boleh buat squat 50 kali dalam satu masa. Sambil tengok tv, sambil buat squat. Memang ada rasa sakit sedikit di bahagian paha. Tapi sendi, sangat selesa. Padahal berat sekarang 83kg. Larriiiiii!

– tadi pagi pun lari 1KM rasa selesa saja kaki. Tiadalah sakit lutut.

Menyokong Penyusuan

– Yadik walaupun lagi 2 bulan dia masuk 3 tahun. Tapi dia masih BF dan makin kerap dia BF sekarang.

– Kalau sebelum ini, subuh-subuh memang dia minta sudah susu botol. Tapi sejak beberapa hari ini. Sampai bangun pun dia ok saja. Sebab dia menyusu macam biasa dengan saya.

Meningkatkan Sistem Imun

– 2 kali cubaan tonsel minggu ini sebab kurang minum air.

– Kali pertama hari isnin. Saya kurang minum air sebab sibuk. Esoknya saya tonsel sudah. 1 malam 1 hari tonsel bertandang. Ini belum telan Alfalfa Complex

– Kali kedua semalam. Kami dari KK, so kalau jalan jauh saya memang selalu elak minum air. Sebab takut susah mau ke tandas. Sampai rumah mummy, rasa tekak macam melekat sudah. Sakit! Syukur lepas bangun tidur ok sudah. Ini sudah telan Alfalfa Complex

– Dua-dua situasi di atas saya memang ambil air suam lepas rasa ada tonsel. Tapi lepas consume Alfalfa Compelx, badan lebih cepat sihat.

Makan 10 biji sehari saja. Memang bagus kesan padan badan. Cepat berpeluh lagi kalau workout.

Ohya, tadi sempat lari 1KM. Lecun badan. Sebelum ini, mau berpeluh susah betul!

Alfalfa Complex memang terbaikkk!

Alfalfa Complex ini boleh beli sini :

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9106f20ec0407152b603895dd2390786 ◀️ link promosi sahaja.

Ataupun beli sini :

Http://wasap.my/60135566683 Elly Matin.

4 Bahan Masakkan Bagus Untuk Kulit

Sebenarnya saya tengah study pasal Corn Oil. Hehe. Sebab dulu saya pernah pakai Corn Oil. Tapi ada yang cakap tidak bagus kalau untuk goreng-goreng. Jadi ku kembalilah ke minyak murah. Hahahah.

Tapi tadi study Corn Oil, bukan sebab mau memasak. Tapi sebab jumpa dalam youtube, Corn Oil bagus untuk campuran mask. Kikiki. So carilah pasal Corn Oil.

Jalan-jalan di google lain pula di jumpa. Hahah. Perempuan!

Corn Oil Extract

  • Rupanya Corn Oil ini bagus untuk kurangkan alergik.
    Prevent irritation, blemishes, eczema and psoriasis. < saya ada masalah ini owh.
    Kurangkan kedutan dan simptom penuaan lain di kulit

Patutlah Youtuber tu suruh letak Corn Oil kalau ada irritation. Rupanya Corn Oil boleh elak masalah tu. Selain dari irritation, saya juga ada Eczema di kaki. Kadang kalau salah makan, boleh keluar di bahagian muka. Pity me😭.

Itupun baru tau simptom dia masa study pasal dryskin. Ingatkan redness biasa. Ada juga jumpa doktor. Tapi doktor cakap alergik biasa.

Kadang timbul macam di atas tu☝🏻. So lepas ini mau belilah Minyak Jagung. Heheheh.

Tapi minyak jagung ni bukankah, minyak untuk buat kuih tu?

Rosemary

  • Rosemary boleh ubati luka kecil dan terbakar atau kena air panas.
  • Dermatitis atau kulit gatal macam eczema dan psoriasis
  • Rosemary juga bagus untuk jerawat
  • Inilah Rosemary☝🏻. Rosemary ini pernah nampak jual di tamu Gaya Street. Heheh. Tapi tidak pernah terfikir mau beli. Bila sudah tau pasal kebaikkanya. Macam mau beli pula. Bilalah boleh jalan-jalan sana lagi.
  • Chamomile
  • Anti-inflammation agen and heal acne
  • • Kurangkan Eczema

    • Kurangkan gatal-gatal

    • Cepatkan penyembuhan kulit terbakar

    • Kulit bersinar secara natural

    • Terbaik untuk kulit kering dan berjerawat

    Tadaaaa. Macam bunga Daisy kan? Adakah di Malaysia ini? Heheh.

    Sage

    Antioxidants

    • Antiseptic

    • Anti-inflammation

    Kebaikan pokok Sage ini mengingatkan pada zaman kanak-kanak pula. Hehehe. Dulu kalau ada luka pokok tu kami cabut dan lumat-lumat lepas tu letak di luka. Darah cepat berhenti dan tidak bengkak. Kira antiseptic lah tu kan.

    Pokok tu nama dia ‘Dangdangi’. Toilet paper orang kampung juga sebab bau dia kuat. Hahaha.

    Sage selalu nampak dalam botol perisa

    Asal beli barang rumah. Nampak benda ni. Hehe. Boleh try nextime.

    Perasaankah. Keempat-empat bahan di atas ada satu persamaan? Iaitu berkaitan dengan permasalahan kulit yang sensitif?

    Ada beberapa persamaan yang bahan ini sama dan bahan itu berbeza.

    Yang pasti lepas ini saya mau beli minyak jagung untuk buat mask😍.

    WEEKEND: Stay-out with Lionize Family

    Who is Lionize? Kikiki. Lupa pula bagitaukan. Dalam Shaklee kami ada team organisasi yang di bina oleh leader. So saya di bawah team Lionize. Master saya Master Laurah Misaha. Atau lebih dikenali sebagai Abby Misaha atau singkatan nama dia MLM. Banyak betul atau. Hahaha.

    Start bulan ini, MLM ajak Lionize Family untuk stay-out. Everyone can join tau. Stay-out di homestay atau mana-mana hotel di KK lah. So kami pilih untuk stay di Bandar KK.

    Sky Suite Hotel

    Kami booking 4 bedroom RM 216. Murahkan. So yang ikut. Saya, MLM, Yani, Ivy, Rufiah dan Tina. Serta anak-anak kamilah. Heheh. Memandangkan Ivy tidak bawa anak. Dia dan Tina akan share bilik. Saya dan MLM share bilik. Yani ambil bilik kecil dan Ruff ada dua bujang, so dia seorang.

    Ada lagi sofa bed di luar. Dalam bayangan kami. Rumah tu besar sangat. Hahaha.

    Ivy orang paling awal check in. Tiba-tiba dia wassap dalam group.

    “Kamu. Bilik tu kecil. Dua bilik saja. Kita booking 4 bilikkan?”

    Saya masa ni tengah otw ke hotel. Macam nak marah pun ada.

    “Kamu, memang ini bilik kita” Ivy wassap lagi

    “Jap saya tanya owner dulu” MLM reply.

    Saya sampai di parking hotel dan naik atas.. hahaha. Betullah. 2 bilik saja. Sudah tu bau asap rokok lagi. masa tu risau sangat sudah sebab ada anak-anakkan.

    Alasan owner Suite. Booking.com lambat update sistem. Rumah yang kami mau pula full. Huh. Saya ok saja tidur share bilik. Macam tida biasa. Hehe.

    Atas persetujuan ramai, kami ambil sajalah bilik tu. lagipun Yani tidak bermalam sana.

    Lepas sudah decide mau bilik tu. Kami solat dan start masak. Tengah masak, boleh pula sink tu keluar air. OMG. What happen with this Suite.

    Tapi Alhamdulillah masak jugalah masakan kami tu. kikiki. Saya tiada masak sangat pun. Just campak-campak saja dalam pressure cooker Yani tulang tu.

    Campak tulang temulang ni dalam Pressure Cooker. Letak serai, bunjut, lengkuas dan bawang. Simple saja. Last sekali garam”

    Yang lucunya lepas separuh sudah kami masak-masak. Boleh-bolehnya lupa bawa garam. Syukurlah laki saya ambil kereta di hotel. So minta dia beli garam terus.

    Time to dinner

    Jernih tapi masih rasa sedap

    Saya sejak pandai makan daging, menjadi-jadi ke-‘tabarusan’ (kuat makan). 3 kali saya senduk. Ya Allah. Masa tulis ni baru rasa malu tapi daging tu sedap sangat. Sorry kawan-kawan. Nextime kena minum Cinch Shake dulu baru makan.

    Saya sebenarnya mau masak dan memotong. Tapi boleh pula kuku telunjuk saya terluka. So pegang yang boleh bikin pedih memang saya tida berani. Sampai sekarang sakit gais.

    Lepas makan masa untuk ‘mamazaki’ hahaha. Macam ular. Tidalah. Mestilah mau kemaskan. Jangan main ampai saja makanan. Malu☺️

    Setel tempat makan barulah santai-sangat dengan kawan-kawan yang lain.

    Gambar muka excited sebab ada outing waktu weekend.

    Sempat video call dengan adik-adik. Sakai sikit sebab dapat video call 4 orang.

    Umi mari buat ❤️

    Ivy and Rufiah. Morning talk kami.

    Saya post gambar ni di FB. Lepas telan berketul-ketul tulang terus kurus. Haha. Saja buat lawak.

    Tunggu mau check out. Yayang, Ajwa dan Yadik

    Mau balik sudah kitakan. Esok mau sekolah.

    Masa cari tempat drop kunci. Saya jumpa fountain cantik ini di level 1.

    Hati sudah relex sebab ada sesi luahan perasaan dan cerita pengalaman hidup antara kami. Rasa ringan betul kepala.

    Sampai rumah tiba-tiba pula saya rajin. Patut saya perlu malas tau sebab jam 2.30 am sudah tidur semalam. Tapi ada satu spirit push saya untuk buat kerja.

    Sampai rumah terus solat. Masuk kain dalam mesin. Baru duduk depan meja. Banyak idea-idea bernas.

    Best sangat. Rajin pun rajin. Haha

    Lepas siap apa saya tulis tu. terus kasi mandi anak, solat, masak lepas tu makan, solat lagi dan ready to sleep. Tapi lupa pula ada kain di mesin. Terus jemur. Alhamdulillah! Rajin! Memang perlu juga bah keluar dan lepak sama kawankan?

    Atau saya saturang saja fikir macam tu ar?

    Tapi saya rasa best sangat. Sebab ada boleh sharing dan ambil pengalaman apa kawan-kawan lain cerita.

    Insyah-Allah. Nextime ada lagi. Ada yang mau join kami?

    Ohya. Sebelum lupa. Mau share testimoni bulan ini.

    Alfalfa Complex buy 3 less 5%

    Banyak feedback dari customer, makan Alfalfa, ‘BFF’ jadi fit.

    Vivix buy 2 less 5% or buy 6 get 7

    Siapa rasa mau hidup 25 tahun lebih lama. Vivixlah supplement terbaik untuk uolls.

    Kalau berminat join program. Boleh hubungi saya ya Http://wasap.my/60135566683

    Happy ‘Bersama’ Suami

    Pernahkah rasa macam nak giveup buat sesuatu? Tapi bila fikir pasal orang tersayang, serta merta rasa giveup tu bertukar pada satu suntikan semangat.

    Alhamdulillah. Masih bersemangat untuk teruskan hidup. Tidak sangkakan lagi 4 bulan habislah tahun 2018 ini. Tahun yang banyak sejarah dicipta.

    Apa yang EM sudah buat? Apa yang EM belum buat? Banyak sangat sudah buat dan belum buat. Semoga Allah bagi peluang untuk buat lebih baik dalam hidup. Insyah-Allah.

    Nak cerita ni apa promosi bulan ini.

    ALFALFA COMPLEX BUY 3 LESS 5%

    EM banyak sangay cerita pasal Alfalfa Complex ini. Nak cerita satu-satu ke? Heheh.

    Alfalfa inilah penyelamat EM masa baru habis bersalin. Tak taulah kenapa masa baru habis bersalin rasa kering sangat diri ini. Nak bersama dengan husband pun rasa takut sebab masalah dalaman wanita. Sedih! Rasa low confidence tu terlalu rendah bila sama-sama suami akibat masalah ‘tersebut’.

    Wanita mana tida mau bahagiakan suami? Pada mulanya saya makan Alfalfa sebab nak breastfeed anak. Botol pertama tu memang sangat berpuas hati sebab air susu memang meriah. Bulan kedua pun sama. Satu saya perasaan, sejak makan Alfalfa masa tu badan jarang sangat lenguh-lenguh. Rasa bertenaga sangat walaupun berkerja di site.

    Bulan ketiga, botol ketiga. Alhamdulillah. Keyakinan sebagai isteri kembali semula. Happy bila dapat berikan anak susu badan dalam masa yang sama bahagiakan suami.

    Siapa pernah rasa macam ini?

    • Badan berangin
    • Senguggut
    • Sakit bila ‘bersama’ suami
    • Susukan anak
  • Kalau uolls pernah rasa simptom di atas, boleh dapatkan Alfalfa Complex dari saya tau.
  • Boleh beli melalui laman web Shaklee saya :
  • https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9106f20ec0407152b603895dd2390786

    Atau kalau nak COD di kawasan Kota Kinabalu, kiriman bas di Seluruh Sabah. Boleh hubungi saya :

    http://wasap.my/60135566683